Witam, Mój pierwszy post dotyczy mojego świeżego nabytku, tzn . Onyxa A62S. W zasadzie nie mam do niego uwag, jest prostym urządzeniem tylko do czytania i wsio ! Natomiast trochę mnie niepokoi fakt, że nie wiem jak dobrać się do regulacji ekranu. Chciałbym mieć możliwość zwiększenia kontrastu, jasności itd. W tej chwili tekst na ekranie jest dla mnie trochę zbyt mało intensywny i za mało kontrastowy . Pytanie - jak się reguluje w tym cacku parametry ekranu ??
Czytniki nie mają funkcji regulacji ustawień ekranu... Nic już z tym nie zrobisz. Dlatego lepiej takich rzeczy nie kupować bez uprzedniego sprawdzenia w jakimś sklepie...
hm, nie wiem czy dobrze zrozumiałem? czcionki które są teraz osadzone w urządzeniu są nie dość czarne ?? wymiana będzie polegała na wgraniu czcionek bardziej kontrastowych (czytnik pracuje w 16 kolorach szarości) ? żeby nie kombinować to jakie czcionki ma używać (nazwa) ?
żeby nie kombinować to jakie czcionki ma używać (nazwa) ?
Ja od lat używam wyłącznie przerobionych fontów Georgia o poprawionej jakości. Według mnie najlepsze są Georgia EInk 15, Georgia EInk 20 i Georgia EInk 25 - na Booksie 60S ze starym ekranem Vizplex efekt jest znakomity w porównaniu z fontami standardowymi. Airs kiedyś zamieścił sporo fontów do pobrania na swojej stronie.