Re: Witam serdecznie - prosze o rade odnosnie wyboru czytnik
Przesuwanie na i62 Espresso oraz na PB622 jest płynne - przed momentem testowalem i na i62E nie ma kłopotów. PB622 miałem z półroku temu w testach ale też nie było problemów.
Z tańszych polecam ci Onyx Boox 62 Espresso lub PocketBook 622 - oba niestety mają wadę w postaci braku digitisera. Czyli nici z notatek stylusem. Tylko palec pozostaje.
Oba kosztują tyle samo i są w zasadzie równoważne - i62 espresso ma przewagę w postaci obsługi Chmury.
Kolejna roznica to klawisze - w i62E mamy je z boku a w PB622 pod ekranem.
Kiedy ja wybieralem czytnik Chmura w i62E jeszcze nie działała, podobnie jak Księgarnia czy OnyMail.
Na polu bitwy zostaly dwa PB622 oraz i62 Espresso - I to właśnie boczne klawisze w i62E spowodowały, że go wybralem. Dla mnie są znacznie wygodniejsze niż te pod spodem w PB622 - zwłaszcza jak trzymamy czytnik jedną ręką.Chmura, Księgarnia i OmyMail pojawiły się poźniej - ale to dodatkowy plus dla i62E.
Oba - zarówno PB622 i i62E cierpią na drobne niedoróbki oprogramowania - nie są one duże, nie przeszkadzają ale są. Dodam, ze w Kindlu też mamy takie drobne niedoróbki
w zasadzie każdy sprzet je ma.