Re: Witam serdecznie - prosze o rade odnosnie wyboru czytnik
Na tablecie notatki są jeszcze gorsze niz na takim Onyx M92 - większość tabletów NIE ma digitisera. Trzeba dokupić specjalny stylus do ekranów pojemnościowych, który raz kosztuje, a dwa jest mało precyzyjny.
Tabletów z digitiserami jest mało i są bardzo drogie. Mój HP SLATE 2 ma ekram pojemnościowy i digitiser - najtańszy model to ponad 2600 zł - za mój z modemem 3G i 64 GB HDD zapłaciłem w zeszłym roku w Grudniu 3600 zł.
Notatki robi się niezbyt wygodnie - prawda jest taka, by móc wygodnie notować potrzeby jest profesjonalny digitiser, a nie "zabawka" wbudowana w tablet/czytnik.
Moja rada - do PDF'ów skanowanych - polecam ci Onyx Boox M92 - spełnia większość wymogów. Duży ekran umożliwia wygodne czytanie skanów, jak MAsz PDF'y z tekstem to masz opcję Reflow i powiększysz czcionkę, w skanach nie. Więc rozmiar ekranu ma znaczenie.
Czyta duże PDF'y, oraz DOC, RTF, EPUB, MOBI i wiele innych.
NOTATKI - można tobić "piórkiem" bo ma digitiser, ale nie będzie to tak wygodne jak zwykła kartka papieru i dlugopis - przerobiłem to
Krótkie notatki spoko - ale nie wyobrażam sobie notowanie godzinnego wykładu.
ŁADOWARKA - tu robię WIELKIE oczy
za 10 zł kupiłem mojemu Tacie ładowarkę + kabelek z wtyczką mini USB
Sam sobie ją możesz kupić. Ja by Ci polecał UNIWERSALNĄ ladowarkę z gniazdem USB i kabelek USB. W razie W możesz używac go (kabelka) do podlączenia i ladowania z komputera czy innego źródla. Przetestowałem rózne opcje i ta jest najlepsza. Ładowarka i kabelki kosztują grosze - dobre piwo więcej "na mieście" kosztuje.
PAMIĘĆ - w M92 mamy gniazdo Kart Pamięci - więc możesz sobie włożyć kartę o 32GB - jak zabraknie miejsca to kolejną.
RYSIK - jest na wyposażeniu.
ETUI - tez sam sobie kup.
Są RÓŻNE - czarne, brązowe, rózniące się kolorem nitki w obszyciu.
Tak więc Masz wybór - kupująs w sklepie czytnik zamów sobie odrazu takie jak Chcesz Etui i ładowarkę. W każdym sklepie je mają.