OnyMail to prosty program/skrypt pobierający załączniki z wiadomości e-mail ( niektórzy spotkali się z tą funkcjonalnością w czytnikach Kindle ).
Zalety: - Pobiera wyłącznie nowe wiadomości; nie ma potrzeby kasowania ich z skrzynki - W razie potrzeby rozpakowuje spakowane załączniki (format zip)
Wady: - Wymaga uruchomienia połączenia wifi z poziomu innej aplikacji (przeglądarka, rss reader, etc.)
Instalacja: - Pobierz OnyMail.zip - Rozpakuj archiwum i skopiuj katalog OnyMail do pamięci wbudowanej czytnika - Uruchom plik "installer.oar"
Konfiguracja: - Załóż nowe konto na Gmail.com - W pliku "onymail_config" podaj nazwę konta (bez @gmail.com) i hasło - Uruchom plik "update_settings.oar"
Używanie: - Połącz się z siecią WiFi z poziomu innej aplikacji (np. Przeglądarki WWW) - Uruchom program "OnyMail" z poziomu menu "Aplikacje"
powinieneś najpierw pokazać, że tego pliku wcześniej na czytniku nie było A poza tym kiedy wersja na M90?
Cierpliwości, już pracuję nad wersją dla A60. Nie będę jednak w stanie jej przetestować, ponieważ nie mam tego czytnika. Jeśli oprogramowanie nie różni się zbytnio między M92 a A60 to nie powinno być problemów.
@Rhavir, @Peri Noid, zerknijcie na to: OnyMail_A60.zip to wersja dla czytników z procesorem i.mx31.
Moja uwaga; instalując i uruchamiając tą wersję należy zrobić to przez połączenie SSH (z linii komend), ponieważ jest to jedyny sposób aby wyłapać ewentualne błędy; jeśli takie się pojawią to podeślijcie mi je proszę, a poprawię co trzeba.
Chyba, że jesteście na sofcie 1.7, to nie powinno być problemów ...
eCzytnik: Kindle Paperwhite
Re: OnyMail dla M92, I62, A62
Artur Stachecki napisał(a):
@Rhavir, @Peri Nod, zerknijcie na to: OnyMail_A60.zip to wersja dla czytników z procesorem i.mx31.
Moja uwaga; instalując i uruchamiając tą wersję należy zrobić to przez połączenie SSH (z linii komend), ponieważ jest to jedyny sposób aby wyłapać ewentualne błędy; jeśli takie się pojawią to podeślijcie mi je proszę, a poprawię co trzeba.
Chyba, że jesteście na sofcie 1.7, to nie powinno być problemów ...
Mam soft 1.7 i spróbuję jutro. Ale co masz na myśli "zrobić to przez połączenie SSH"? Skąd wziąć serwer ssh na Onyxa? To byłaby dla mnie bardzo ważna informacja.
Artur Stachecki, jeśli z jakiś powodów np braku czasu albo coś potrzebowałbyś pomocy w rozwijaniu tego softu choćby właśnie funkcji włączania i wyłączania wifi z jego poziomu to daj znać chętnie z mężem pomożemy
Zainstalowałem OnyMail na M92. Widać ją w aplikacjach i tyle. onymail_config nie otwiera sie więc nie można wpisać konta. Rezultat: retrieving mail - failed. Nie wiem co robić dalej. wifi uruchamiam przez RSS. Proszę łaskawie o pomoc, bo ta poczta to ważna rzecz. Januszek