Ostatnio w jednym supermarkecie widziałem Onyx Boox i62 oraz i62 Espresso za 649 zł w promocji
przed rozpoczeciem Roku Szkolnego.
Sam płaciłem 699 zeta i troszkę się tą ceną zbulwersowałem.
Nieśmiertelne REFLOW i PDF - cóż, Kindle ma z tym problemy. Onyx Boox, nie - ale Boox'y są bardziej zawodne - choć ja i znajomi nie nażekają. Kindle ma rewelacyjny serwis. Boox też ma dobry serwis, który jest w Polsce. Jak Kundel padnie to w parę dni Amazon przysyła kurierem nowy, a stary odsyłamy mając nowy w rękach.
Z Boox'em mamy klasykę : wysyłka do serwisu i czekamy na naprawę - Arta Tech serwisuje dobrze Boox'y więc nie ma obaw - czyli jak ustawodawca przewidział. Acha - kupując Boox'a można się tez powołać na Niezgodność Towaru z Umową - odpowiada sprzedawca a nie Producent/Importer - z Kindlem to nie przejdzie
chyba, że kupimy go w Polsce/Unii, jak go sprowadzimy "bocznymi" kanałami by "ominąć" cło i VAT to niestety nie.
Więc jak Ci naprawdę bardzo zalezy na bezproblemowym czytaniu PDF z Reflow to raczej Boox -
jak nie to Kindle. Poszukaj dobrze w sklepach, supermarketach - często sa promocje i można tanio fajny sprzęt trafić.