Integracja z Dropbox
Takie pytanie do twórcy eGazeciarza. Czy spodziewasz się w przyszłości możliwości wysyłania gazetek (nawet w formacie Mobi) na np. Dropboxa lub podobny wirtualny dysk? Dlaczego się pytam, bo otworzyło by to rynek na Androidy (nie wymagało by to żadnego pisania aplikacji z twojej strony). A jako Android mam na myśli nie tylko komórki, ale także czytniki bazujące na nim (Nook, Sony) lub tablety (Nexus 7 świetnie się prezentuje). Na wszystkie te urządzenia już jest Cool Reader lub FBReader, więc format będzie na pewno wspierany.
@zwierzak, ta funkcja jest już dostępna od jakiegoś czasu tylko jeszcze jej nie opisaliśmy. Wystarczy, że podasz zamiast adresu czytnika adres uzyskany na stronie sendtodropbox.com i już możesz czytać na Androidzie.
Re: Integracja z Dropbox
Tak, ale wymaga to wykorzystywania kolejnego zewnętrznego serwisu, a osobiście wolał bym klucz dostępu do 1 katalogu w moim Dropbox udostępnić wam niż jakiejś kolejnej firmie.
Jest jeszcze gotowe rozwiązanie gmail+gdysk+skrypt. W egazeciarzu podajesz swój adres gmailowy. W gmailu dodajesz filtr automatycznie nadający etykietę przesyłkom z egazeciarza. W gdysku instalujesz arkusz ze skryptem kopiującym załaczniki z maili oznaczonych etykietą do folderu dokumentów google. Synchronizujesz z Androidem za pomocą foldersync lite. Działa, sprawdzałem. Było o tym na wątku o Nooku.
W gdysku instalujesz arkusz ze skryptem kopiującym załaczniki z maili oznaczonych etykietą do folderu dokumentów google.
Jaaasne, ale ten skrypt za każdym razem kopiuje pliki i tworzy duplikaty... czy tylko u mnie to tak działa? ;3
Masz zły skrypt. U mnie po skopiowaniu załącznika do gdysku usuwa z maila etykietę co zapobiega tworzeniu duplikatów. Poniżej link do udostępnionej kopii arkusza ze skryptem, proszę nie pytać o kod - słabo sie na tym znam, arkusz wygooglałem w sieci: