|
Vortal •
Zarejestruj •
FAQ
• Zaloguj
|
|
|
Teraz jest 23 gru 2024 8:44:00
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 2 ] |
|
Autor |
Wiadomość |
Użytkownik
|
Do Marata Davida
M.
Poświęciłem kilka miliardów sekund By kontemplować to co nie istnieje Poświęciłem kilka milionów minut By robić to co się nie dzieje Wyruszam na rekonesans
Rzadko się śmieję, bo mało co mnie śmieszy Wkładam maskę uśmiechu - bo śmiałaś się tak ślicznie Na ogół patrzę, ale nie widzę Bo to mnie gubi - a Ty przejrzałaś mnie na wylot Gaszę peta w szklance
Nie sypiam z innymi, bo to mi nie daje rozkoszy Czuję jakbym zdradzał - bo Ty jesteś w tym najlepsza Rzadko piję z innymi, częściej piję sam Zwykły alkohol - dla mnie bólu lekcja Oglądam świat zza okna
Stojąc na przełęczy świadomości, pobudzam synapsy Mam marzenie jedno - móc kierować Twoimi Wieje wiatr, silny, posuwisty Zupełnie jak podczas naszego lotu w gwiazdy - tam i z powrotem Sygnał wysłany w pustkę
Ciśnienie spada, krew zwalnia Mamy wrak człowieka, prędko podaj morfinę Ostatnie uderzenie, przeprowadzić resuscytację Woda, syreny, płacz udręczonych, pióro wypada z dłoni...
Lecę
_________________ "Żyć i pisać, to znaczy ledwo żyć i ostro pisać"
Ostatnio edytowano 06 sie 2016 17:09:56 przez rafals1410, łącznie edytowano 1 raz
|
12 sie 2012 0:31:21 |
|
|
Użytkownik
Dołączył(a): 10 kwi 2008 3:22:01 Posty: 351 Lokalizacja: Windy City
|
Re: Rafał Stefaniak - Do Marata Davida
jest ok, ale adresat z podmiotem lirycznym chyba sie zamienili miejscami... adresatem mial byc zamordowany Marat z obrazu Davida ("Do Marata Davida")... a wyszlo na to, ze w jego role wciela sie podmiot liryczny...
_________________ Beatus vir qui suffert tentationem, quoniam cum probatus fuerit accipiet coronam vitae.
|
15 kwi 2013 23:46:37 |
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 2 ] |
|