Re: kindle 4 classic vs prestigio PER5162BEN
Cześć!
Ja również zastanawiam się nad zakupem pierwszego czytnika, a raczej zastanawiałem. Otworzyłem podobny temat i wielu użytkowników wypowiedziało się tam w tej kwestii. Była mowa o Onyxach, o Prestigio itd. Jeżeli nadal jesteś niepewna tego wyboru, przeanalizuj sobie ten temat:
ogolnie-o-eczytnikach-f155/poczatkowo-mial-byc-kindle-czy-slusznie-t11215.htmlMnie tam przekonano, ale jeżeli będziesz miała jakieś wątpliwości to pytaj, ludzie tutaj są bardzo pomocni
Aha, mój wybór padł na Kindle 4 classic, z Amazona. Gdybyś myślała o pośrednikach z allegro to przedwczoraj dyskutowałem na czacie Amazona z pracownikami o tym, czy te Special Offers są łatwo wymieniane jeżeli są w Polsce (spotkałem się z opiniami, że ktoś niby wymieniał je tutaj). Pracownicy odpowiedzieli, że jeżeli tak się dzieje, to wyjątkowy przypadek bo generalnie SO są oferowane tylko i wyłącznie na terenie USA. Może się zadziać , że zmienią i wyślą SO jako normalny Classic, ale to są na prawdę sporadyczne przypadki. Starają się jako firma iść na rękę klientom bo oczywiście "są oni najważniejsi" (taka tam gadka stała). Generalnie odradzają pośredników, bo nie dość, że się przepłaca (w stosunku do ceny normalnej przy SO), to jeszcze jest duża niepewność realizacji gwarancji w przypadku zniknięcia firmy (no chyba, że mamy rodzinę w USA, ale to olać pośredników totalnie). Więc gdyby przekonywało Cię taniość SO na allegro i tego typu opcje to od razu odradzam. Kindle 4 classic prosto z Amazona to około 510 zł całość (co pewnie już wiesz).