Autor |
Wiadomość |
Robert ArtaTech
|
Storino w Onyx Boox
Zakładam nowy temat, bo już za kilka dni udostępnimy na nasze czytniki aplikację do korzystania z tej usługi. Strona główna: Storino.pl
|
16 sty 2012 15:23:09 |
|
|
Użytkownik
|
Re: Storino w Onyx Boox
O czyli taki polski Dropbox? Bardzo przyjemnie. A więc udostępnianie plików dla Onyxa będzie wygodniejsze, w końcu coś na wzór emaila od Amazona. Kilka pytań jeżeli można: - synchronizacja w tle? Czyli kiedy włączymy wifi wtedy automatycznie uaktualnimy? Czy może musimy uruchomić odpowiedni program? - synchronizujemy całą zawartość Storinio? Jeżeli tak to od razu mogę wam powiedzieć, że to głupi pomysł, a aby do tego się przekonać wystarczy tylko obejrzeć ich filmik - dlaczego nie coś bardziej uniwersalnego? Storinio ma klienty tylko na Windowsa i tyle. Nie obchodzą mnie mobilne wersje, bo z Dropboxa na komórce może tylko 1 raz korzystałem. Przydał by się Linux, na którym głównie siedzę.
|
16 sty 2012 21:20:08 |
|
|
Admin
Dołączył(a): 11 lip 2007 19:38:54 Posty: 3266 Lokalizacja: Kraków
eCzytnik: eClicto, iPad, K3 WiFi, K4
|
AFAIR (z Targów) będzie ikonka, która będzie sobie to odpalać. Zapewne tak jak z Legimi. AFAIR znowu - tylko wybrane formaty, wspierane przez Booxa. Dropbox bywa wolny, no i jest mniejszy. Nie mówiąc już o tym, że Storino jest polski, więc z pewnością Arta Techowi łatwiej było się z nimi dogadać w kwestii personalizacji (bo to dość nowy serwis, więc im się promocja przyda bardziej niż DB).
16 sty 2012 22:48:32 |
|
|
Robert ArtaTech
|
Myślę, że to kwestia czasu i zapotrzebowania wśród klientów. Więcej można poczytać na: http://blog.storino.pl/
|
18 sty 2012 18:37:10 |
|
|
Użytkownik
|
Mam pytanie, a dlaczego nie synchronizacja w tle na zasadzie podobnej do Kindle? + dodanie jakiegoś widgetu z powiadomieniami co się ostatnio działo. To raczej nie może być takie trudne, bo aktualnie to wygląda jak kolejna zwykła aplikacja napisane przez amatora z wykorzystaniem ogólnodostępnego SDK. Przecież w tych linuksach co używacie macie normalnie DBus, jako developerzy oprogramowania możecie modyfikować skrypty init.d. Wystarczy napisać prostego i lekkiego daemona w C+GLib+DBus lub nawet Qt+DBus, jeżeli jest to za trudne, który reaguje na zmiany wifi (i to pewnie też jest wyprowadzone jako sygnał w DBus). A aplikacja tylko po to by konfigurować to do poprawnego zachowania.
|
18 sty 2012 19:22:43 |
|
|
Użytkownik
eCzytnik: Onyx Boox X60
|
Pytanie, jeżeli będzie na booxie, to czy pojawi się na desktopowe wersje linuksów? Wydaje mi się, że tutaj nie ma qt, za duży narzut byłby.
|
20 sty 2012 0:12:55 |
|
|
Admin
Dołączył(a): 13 cze 2008 14:47:02 Posty: 2836 Lokalizacja: Gdańsk
eCzytnik: kindle
|
_________________ Porównywarka cen ebooków
|
20 sty 2012 12:31:29 |
|
|
Użytkownik
|
To nie wiesz jak wygląda wersja Qt na urządzenia wbudowane. Wiele ciężkich elementów zostało specjalnie wycięte.
|
20 sty 2012 13:57:52 |
|
|
Robert ArtaTech
|
O to trzeba dręczyć firmę albo programistów ze Storino.pl
|
20 sty 2012 15:24:36 |
|
|
Użytkownik
eCzytnik: X60
|
Panie Robercie, w sieci i Państwa profilu na G+ pojawiają się informacje o uruchomieniu usługi storino na czytnikach ONYX. Na stronie storino.pl ani onyx-ereader.pl cisza. Może Pan potwierdzić status tej usługi. Dziękuje i pozdrawiam, Rafał
|
27 sty 2012 12:40:16 |
|
|
Robert ArtaTech
|
Zapowiedź jest. Usługa funkcjonuje. Aplikacja na nasze czytniki prawie gotowa. Jak zostanie udostępniona - poinformujemy.
|
27 sty 2012 17:12:46 |
|
|
Użytkownik
eCzytnik: Onyx Boox i62
|
Panie Robercie, Prawie miesiąc minął od Pana wpisu, a aplikacji na razie nie widać i nie słychać, choć chyba jest już w naszych czytnikach (onyx_cloud?). Czy może Pan przybliżyć uzytkownikom jaki jest status tego przedsięwzięcia.
Pozdrawiam, K.
|
22 lut 2012 12:56:05 |
|
|
Robert ArtaTech
|
Już wszystko gotowe. Aplikacja jest, serwis uruchomiony. Trwają ostatnie testy i jesteśmy w trakcie sprawdzania oprogramowania ze zintegrowanymi usługami - chcemy udostępnić jednocześnie nowe oprogramowanie na wszystkie nasze czytniki (starsze i nowsze modele) posiadające moduł Wifi. Myślę, że w przyszłym tygodniu już będzie dostępne dla użytkowników.
|
25 lut 2012 15:52:32 |
|
|
Użytkownik
eCzytnik: Onyx Boox i62
|
Storino w Onyx Boox
Kolejny tydzień, a Storino jak nie było tak nie ma cały czas :/ Może można zapisać sie chociaż do beta testów.
|
03 mar 2012 10:55:26 |
|
|
Robert ArtaTech
|
Jest już gotowe, tylko inne kwestie (formalne) przytrzymują sprawę. Cały czas pracujemy nad tym, żeby jak najszybciej wyszło.
|
07 mar 2012 14:46:06 |
|
|