Teraz jest 15 lis 2024 4:10:52

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zamknięty. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 433 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 29  Następna strona
eGazeciarz.pl - subskrypcja recept dla Kindle' 
Autor Wiadomość
Użytkownik

eCzytnik: Kindle 3, 3G WiFi
Post Re: eGazeciarz.pl - subskrypcja recept dla Kindle'
I wghrrr i bwanamzuri macie racje - ostatecznie nie sa to zadne pieniadze a jak kilkaset osob bo tyle pewnie korzysta sie zlozy bedzie na oplacenie serwera/serwerów i jakies gratisy dla soxymory . a jak ktos nie chce czytac niech wykupi subskrybcje na Amazonie - ja tak z ciekawosci wzioąłem Polityke dlatego nie pobieram jej z eGazeciarza co nie znaczy ze innych nie czytam. W sumie gosc siedzi w kilku roznych projektach i kiedy znajduje na wszystko czas to nie wiem - a ja sie ciesze jak male dziecko bo mi sie wreszcie udalo zmusic kundelka do czytania po polsku i nie wszystko musze sam czytac. Inna sprawa ze przy takiej ilosci ludzi soxymora bedziesz faktycznie musial zalozyc dzialnosc gospodarcza bo 5 osob moze ci przeslac darowizne ale 500 juz nie bo sie zaraz ktos przyczepi. Ale mysle ze ta sprawa jest do rozwiazania a coraz wiecej uzytkownikow Kindla przybywa.

13 lut 2012 5:56:41
Admin

eCzytnik: kindle
Ustalanie dnia i godziny wysyłki jest nadal nieczytelne. Nie widać, czy ustawiona godzina dotyczy wszystkich feedów z kategorii widocznej na stronie, czy wszystkich kategorii w ogóle. Docelowo to chyba dobrze byłoby rozbić te ustawienia, tak, żeby na przykład można było rano dostać wiadomości, a wieczorem program tv. Choć z drugiej strony może to byłaby właśnie dobra okazja do płatnej funkcjonalności - bez płacenia wszystkie feedy o tej samej porze (i jakiś limit na ilość wysyłek), a po zapłaceniu możliwość wyboru godziny "per feed" i limit wysyłek zwiększony.

13 lut 2012 11:50:11
Zobacz profil WWW
Użytkownik

eCzytnik: K3, K4, KT, KPW, M92B, Galaxy Note
@t3d, mówisz o stanie obecnym, czy w odniesieniu do screenów, które podesłałem wcześniej ?
Planuję dostosować wysyłkę tak, aby można było wybierać godzinę dla każdej gazety oddzielnie. Wciąż jednak pozostanie ta funkcja darmowa, ponieważ potrzeba ~2000 użytkowników, żeby całość była rentowna.

13 lut 2012 12:52:45
Zobacz profil WWW
Admin

eCzytnik: kindle
soxymora napisał(a):
@t3d, mówisz o stanie obecnym, czy w odniesieniu do screenów, które podesłałem wcześniej ?
To o stanie obecnym.

13 lut 2012 13:29:35
Zobacz profil WWW
Użytkownik

eCzytnik: Kindle 4 Touch
Witam!
Mam drobny problem z gazetami wysyłanymi z eGazeciarza na Kindle 4 touch.
Jak z Kindla usunąć już przeczytane "numery" z poziomu samego czytnika? Bo z poziomu konta na Amazon można usunąć, ale permanentnie, a ja chcę tylko wywalić je z listy ostatnio czytanych pozycji.
Wszystkie inne książki dają się skasować w menu pojawiającym po wybraniu i przytrzymaniu tytułu książki na ekranie głównym, a przy subskrypcjach z eGazeciarza to menu się w ogóle nie pojawia.

Pozdrawiam!
Gothrukk

PS:
Jeśli to niewłaściwy temat dla tego posta to przepraszam i proszę moderatora o przeniesienie.

13 lut 2012 19:03:41
Użytkownik

@Gothrukk, to popularny problem. Zaloguj się do Amazon, i w zakładce "Manage your Kindle", a następnie "Personal Documents Settings" wyłącz archiwizowanie dokumentów.
Kolejne gazety będziesz mógł usunąć "z palca". Poprzednie musisz usunąć za pomocą komputera.

13 lut 2012 19:13:46
Zobacz profil WWW
Użytkownik

Dzięki za odpowiedź.
A czy subskrypcje z eGazeciarza są traktowane tak jak prenumerata e-czasopism z Amazona? ( czyli że w pamięci czytnika przechowywane jest 7 ostatnich numerów, a po ściągnięciu nowszego najstarszy jest automatycznie usuwany z urządzenia, ale pozostaje w archiwum na serwerze)

13 lut 2012 19:21:30
Użytkownik

kris68 napisał(a):
bedziesz faktycznie musial zalozyc dzialnosc gospodarcza bo 5 osob moze ci przeslac darowizne ale 500 juz nie bo sie zaraz ktos przyczepi. Ale mysle ze ta sprawa jest do rozwiazania a coraz wiecej uzytkownikow Kindla przybywa.

Nie masz racji. Jelsi to beda darowizny to od nich teoretycznie moze przyjac do okolo 2500000, jakby kazdy dal po 5k (nie pamietam doklanej kwoty max). BTW nierealne.
A zakladanie w tak zlodziejskim kraju jak PL to petla na szyje dla eGazciarza - szeczgoleni ze ZUS i nie tylko idzie w gore. To jakies chore nie zarobisz ani zlotowki a musisz oddac haracz co miesiac.

13 lut 2012 21:26:06
Użytkownik

soxymora napisał(a):
@wyzwolenia, też tak myślałem, aż pewnego dnia działania calibre-serwer ( eG v1 ) dostałem mail od Amazon uprzejmie wzywający mnie do zapłacenia ~15$. Darmowe VPS są obarczone pewnymi limitami w tym za transfer danych, po których przekroczeniu naliczana jest opłata jak za normalne użytkowanie. Jedyną nieograniczoną usługą jest czas pracy serwera, która w wersji płatnej również jest rozliczana.

Dlatego najlepiej miec karte anonimowa (taki prepaid) z 1zl na niej. Jak beda chcieli skasowac to coz niech sobie to 1zl pobiora :) Czy sie myle?

13 lut 2012 21:28:09
Użytkownik

eCzytnik: kindle 4 classic
Cytuj:
Dlatego najlepiej miec karte anonimowa (taki prepaid) z 1zl na niej. Jak beda chcieli skasowac to coz niech sobie to 1zl pobiora :) Czy sie myle?

... mentalność
i co - zmiany konta co jakiś czas itd ?

13 lut 2012 23:59:48
Użytkownik

pawelsz napisał(a):
Cytuj:

... mentalność
i co - zmiany konta co jakiś czas itd ?

Nie wiem o co Ci chodzi - wyraz sie jasno a nie podtekstami.
To raczej realizm i twarda dupa oraz oczy ktore widza wiecej niz Twoje. Bez urazy ale tak jest
Jakby wszytko bylo jasne i klarowne to by czlowiek nie musial.
Ale to raczej niemoralne naciagnie klienta - niech kupi a pozniej szpile mu.
Zreszta juz Soxymora odpisl

14 lut 2012 18:36:58
Użytkownik

Spokojnie... Stawiam na niezawodność działania serwisu, bo to jest sprawa podstawowa i raczej nie planuję nabijania limitów na Amazon "aż mi odepną kabel", a potem zakładał kolejne konto. Wolę zapłacić te kilka złotych więcej i mieć pewność, że nie będzie przestojów. Każda przerwa w wysyłce, to na dzień dzisiejszy około 8000 niewysłanych gazet.

Przy okazji; mały screen z czwartej wersji, którą wypiekam na localhoście :)
http://cl.ly/2H2k2y053K3w2b2W243c

14 lut 2012 19:41:42
Zobacz profil WWW
Użytkownik

wiesz z ta niezawodnoscia to jest masakra ale to nie na ten serwis ani nawet inny. Jak juz prv - poprostu znam polskich proverow od kuchni wyglad to naprawde koszmarnie.

14 lut 2012 22:19:55
Użytkownik

Witam serdecznie,

Zgłaszam swoje propozycje:
* BBC Learning English - http://bbclearningenglish.com (są różne działy typu Words In the News, itd.)
* Men's Health - http://menshealth.pl

BTW, z obecnych anglojezycznych pozycji w eGazeciarzu, które są najlatwiejszym jezykiem pisane? Tak,by podszkolic jezyk,a nie miec od razu nie wiadomo ile slowek do tlumaczenia;-)

14 lut 2012 22:20:29
Użytkownik

@cold, nowe gazety będę dodawał w czwartej wersji projektu.
Najłatwiejszym językiem są pisane "Good to know", "Engadget", "Cosmopolitan UK".

Jedna długa lista subskrypcji zostanie zastąpiona zawartością zmienianą za pomocą selektora (rozwijana lista). Myślę, że to rozwiązanie będzie bardziej estetyczne niż tasiemiec. ;)

16 lut 2012 18:11:23
Zobacz profil WWW
Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zamknięty. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 433 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 29  Następna strona