Uszkodzony KINDEL 3 Poszukuję uszkodzonego z dobrym ekranem
Syn uwielbia swojego Kindla. Czyta kilka godzin dziennie od ponad roku, a to w tych czasach rzadkość u 16-to latków.No i wczoraj zasnoł i jak sie obudził to górna część ekranu wyświetlała coś innego niż dół i nie można było jej zmienić. Ktoś może wie co sie stało i czy mozna to jakoś naprawić. Czytałem gdzieś i widziałem na Youtubie że jest taka możliwośc, tzn. wymienić sprawny ekran z innego KINDLA 3 . POMÓŻCIE. Nie ma już gwarancji, a poza tym kupiony był nowy ale od "PANI" w Stanach Zjednoczonych. Od samego początku był pechowy ponieważ Syn czekał na niego prawie 2 miesiące, a jak przyjechał to dołożyli mi prawie 300 cła i opłat. Jak pech to pech.. Mój telefo 502 202 386. Mariusz.
Re: Uszkodzony KINDEL 3 Poszukuję uszkodzonego z dobrym ekra
To rozwiązanie problemu, może się okazać dla Pana dużo bardziej kosztowne i czasochłonne, niż zamówienie nowego Kindle, tym razem, jak Pan Bóg przykazał, z Amazonu. Powszechnie wiadomo, że ekran jest właśnie tym elementem, który psuje się najczęściej i jeśli "powypadkowe", albo uszkodzone Kindle pojawiają się w obiegu, to właśnie te z pękniętym "wyświetlaczem". To raz. Ponadto, nawet gdyby pojawił się jakiś z zepsutym elementem "wnętrza", to zakładam - chociaż nie sprawdzałem obecnie, ale wnioskuję to na podstawie wcześniejszych obserwacji - że różnica rzędu 10 - 20 dolarów w stosunku do Kindle 4 Classic to nie jest coś, co byłoby warte kupowania sprzętu niesprawnego, niezależnie od stopnia tego "upośledzenia".
Tyle ode mnie. Może ktoś podpowie lepsze rozwiązanie?...
Cytuj:
"Out in the oceans of sand I saw the future Of a golden land Below the plains I've been meeting my fate I stood the test The universe In the palm of my hand Oh, am I blessed Or cursed "
Re: Uszkodzony KINDEL 3 Poszukuję uszkodzonego z dobrym ekra
Poza tym warto byłoby porozmawiać z Amazonem. Możliwe że za jakąś dopłatą wymienią na sprawny.