|
|
Teraz jest 21 lis 2024 16:46:49
|
Polskie treści w calibre - komentarze
Autor |
Wiadomość |
Użytkownik
eCzytnik: Kindle 3G
|
Re: Polskie treści w calibre - komentarze
Czy istnieje sposób, aby Calibre pobierało metadane do polskich wydań książek zagranicznych?
|
06 paź 2011 13:12:42 |
|
|
Admin
Dołączył(a): 11 lip 2007 19:38:54 Posty: 3266 Lokalizacja: Kraków
eCzytnik: eClicto, iPad, K3 WiFi, K4
|
Jest plugin do LubimyCzytac.pl, jeśli o to Ci chodziło.
06 paź 2011 14:05:09 |
|
|
Użytkownik
eCzytnik: Kindle 3
|
Czy nie mieliscie dziś problemów z najnowszym numerem Newsweeka? Próbowałem przeanalizować informacje o błędzie, ale póki co nic nie znalazłem co mogłoby mnie nakierować na jego rozwiązanie. | | | | Cytuj: calibre, version 0.8.21 ERROR: Błąd podczas konwersji: <b>Nie powiodło się</b>: Pobierzy newsy z Newsweek Polska
Pobierzy newsy z Newsweek Polska Resolved conversion options calibre version: 0.8.21 {'asciiize': False, 'author_sort': None, 'authors': None, 'base_font_size': 0, 'book_producer': None, 'change_justification': 'original', 'chapter': None, 'chapter_mark': 'pagebreak', 'comments': None, 'cover': None, 'debug_pipeline': None, 'dehyphenate': True, 'delete_blank_paragraphs': True, 'disable_font_rescaling': False, 'dont_compress': False, 'dont_download_recipe': False, 'duplicate_links_in_toc': False, 'enable_heuristics': False, 'extra_css': None, 'extract_to': None, 'fix_indents': True, 'font_size_mapping': None, 'format_scene_breaks': True, 'html_unwrap_factor': 0.4, 'input_encoding': None, 'input_profile': <calibre.customize.profiles.InputProfile object at 0x03A972F0>, 'insert_blank_line': False, 'insert_blank_line_size': 0.5, 'insert_metadata': False, 'isbn': None, 'italicize_common_cases': True, 'keep_ligatures': False, 'language': None, 'level1_toc': None, 'level2_toc': None, 'level3_toc': None, 'line_height': 0, 'linearize_tables': False, 'lrf': False, 'margin_bottom': 5.0, 'margin_left': 5.0, 'margin_right': 5.0, 'margin_top': 5.0, 'markup_chapter_headings': True, 'max_toc_links': 50, 'minimum_line_height': 120.0, 'mobi_ignore_margins': False, 'mobi_toc_at_start': False, 'no_chapters_in_toc': False, 'no_inline_navbars': True, 'no_inline_toc': False, 'output_profile': <calibre.customize.profiles.KindleOutput object at 0x05467190>, 'page_breaks_before': None, 'password': None, 'personal_doc': '[PDOC]', 'prefer_author_sort': False, 'prefer_metadata_cover': False, 'pretty_print': False, 'pubdate': None, 'publisher': None, 'rating': None, 'read_metadata_from_opf': None, 'remove_fake_margins': True, 'remove_first_image': False, 'remove_paragraph_spacing': False, 'remove_paragraph_spacing_indent_size': 1.5, 'renumber_headings': True, 'replace_scene_breaks': '', 'rescale_images': False, 'series': None, 'series_index': None, 'share_not_sync': False, 'smarten_punctuation': False, 'sr1_replace': '', 'sr1_search': '', 'sr2_replace': '', 'sr2_search': '', 'sr3_replace': '', 'sr3_search': '', 'tags': None, 'test': False, 'timestamp': None, 'title': None, 'title_sort': None, 'toc_filter': None, 'toc_threshold': 6, 'toc_title': None, 'unsmarten_punctuation': False, 'unwrap_lines': True, 'use_auto_toc': False, 'username': None, 'verbose': 2} InputFormatPlugin: Recipe Input running Python function terminated unexpectedly 'NoneType' object is not subscriptable (Error Code: 1) Traceback (most recent call last): File "site.py", line 132, in main File "site.py", line 109, in run_entry_point File "site-packages\calibre\utils\ipc\worker.py", line 187, in main File "site-packages\calibre\gui2\convert\gui_conversion.py", line 25, in gui_convert File "site-packages\calibre\ebooks\conversion\plumber.py", line 947, in run File "site-packages\calibre\customize\conversion.py", line 204, in __call__ File "site-packages\calibre\web\feeds\input.py", line 105, in convert File "site-packages\calibre\web\feeds\news.py", line 824, in download File "site-packages\calibre\web\feeds\news.py", line 961, in build_index File "c:\users\beata\appdata\local\temp\calibre_0.8.21_tmp_tfuffz\umim0r_recipes\recipe0.py", line 103, in parse_index article = self.create_article(h2) File "c:\users\beata\appdata\local\temp\calibre_0.8.21_tmp_tfuffz\umim0r_recipes\recipe0.py", line 126, in create_article article['url'] = a['href'] TypeError: 'NoneType' object is not subscriptable
| | | | |
|
10 paź 2011 15:02:49 |
|
|
Użytkownik
eCzytnik: Kindle 3 WiFi
|
u mnie pobiera - mam palikota na okładce - poprzednie też pobierał - sprawdź dokładnie ... może odcięło Ci net na chwilę
_________________ Pozdrawiam {:-) M . nauka słówek śmiech TO zdrowie meczyki.TV
|
12 paź 2011 0:43:00 |
|
|
Użytkownik
|
Dziś już działa, coś było na rzeczy bo przez dwa dni kilka razy próbowałem, a neta miałem napewno
|
12 paź 2011 14:32:49 |
|
|
Użytkownik
eCzytnik: PocketBook InkPad 3, Kindle 4, DXG
|
Też mi przestało na dłużej działać (w tym czasie na strony Newsweeka dało się wejść bez problemu), a teraz działa ale w kratkę. Od dwóch tygodni jestem w stanie ściągać nawet codziennie ale to ciągle ten sam numer z Palikotem...
|
18 paź 2011 20:30:24 |
|
|
Użytkownik
|
Przepisałem recepturę dla Histmag.org.
|
20 paź 2011 20:13:10 |
|
|
Użytkownik
eCzytnik: Paperwhite, Kindle 3 Keyboard
|
Nie mam calibre przy sobie, czy ktoś mi może nappisać kto jest autorem recepty Nowa fantastyka? Nie działa poprawnie, po ściągnięciu wyświetla się błąd, żeby ściągnąć jeszcze raz. udało mi się nieco zmodyfikować plik mobi, ale kindle co jakiś czas się wiesza gdy go przeglądam thx
_________________ I want to believe
|
25 paź 2011 11:41:02 |
|
|
Admin
|
25 paź 2011 11:56:31 |
|
|
Użytkownik
eCzytnik: Kindle 3 WiFi
|
coś nie gra mam: Error (404) ok już znalazłem recipe ... dobra robota
_________________ Pozdrawiam {:-) M . nauka słówek śmiech TO zdrowie meczyki.TV
Ostatnio edytowano 25 paź 2011 15:38:48 przez Skarbek, łącznie edytowano 1 raz
|
25 paź 2011 15:21:02 |
|
|
Admin
|
Recepta do Focusa powinna już być dostępna w samym Calibre. Uaktualnij program do najnowszej wersji i sprawdź. Jeśli nie, pobierz z repozytorium Calibre: http://bazaar.launchpad.net/~kovid/cali ... _pl.recipe -- i wybierasz opcję Download file.
25 paź 2011 15:23:03 |
|
|
Użytkownik
eCzytnik: Paperwhite, Kindle 3 Keyboard
|
Przesyłam receptę do strony o zjawiskach paranormalnych http://www.infra.org.pl/, którą zrobił na moją prośbę Fenuks Thx for it Recepta - Infra.org.pl
_________________ I want to believe
|
27 paź 2011 18:17:41 |
|
|
Użytkownik
|
Część recept w calibre nie działa/ma pewne defekty. Interesujące bezpośrednio mnie poprawiłem. I tak: Dziennik Internautów - w ogóle nie działała Fraz.pl- usunąłem jakże irytujący obrazek z ankietą na końcu artykułu OSnews - powtarzający się tekst na końcu artykułu Histmag - recepta pod nowy layout, pisałem do matek09 w tej sprawie i odpisał, że nie zajmuje się więcej recepturami do calibre, jeśli t3d będziesz zgłaszał poprawki do 3 powyższych recipes mógłbyś przy okazji zgłosić jeszcze Histmag?
|
14 lis 2011 1:12:21 |
|
|
Admin
Dołączył(a): 13 cze 2008 14:47:02 Posty: 2836 Lokalizacja: Gdańsk
eCzytnik: kindle
|
W osnews nie podoba mi się, że ucinasz link do "Więcej informacji". Daj znać, jeśli to poprawisz, albo sam to naprawię, jak znajdę czas.
_________________ Porównywarka cen ebooków
|
14 lis 2011 13:59:56 |
|
|
Użytkownik
|
Mi też się to do końca nie podoba, ale nie znalazłem innego sposobu usunięcia tekstu na końcu. Problemem jest <iframe> z przyciskiem do wykopu. Calibre nie usuwa tego tagu, nawet jeśli dodam go do remove_tags. Div go zawierający nie ma klasy, ani id. Można w preprocess_html jeszcze spróbować usunąć ten znacznik, ale powiedz, ile razy na czytniku przechodziłeś do źródła? Ja ani razu. Nie wiem więc czy jest sens kłopotać się z tym.
|
14 lis 2011 16:29:51 |
|
|