soxymora, Na mobilereads zamieszczony skrypt usuwa również ten flash ekranu, bo chyba na tamtym się wzorowałeś konstruując powyższy. Czy ten załączony również usuwa flash?
Ackbar, często korzystałem z wyższego kontrastu zarówno czytając PDF-y jak i w Doukanie. Nie odnotowałem żadnych trwałych zmian czy uszkodzenia ekranu.
gienkollo, bardzo ciemne ustawienie kontrastu powoduję zmianę trybu działania ekranu i samo w sobie nie wymaga "błyśnięcia". Jednak czcionka wtedy wygląda nie do końca ładnie, dlatego pracuję nad innym skryptem, który zmienia sposób wyświetlania i błyśnięcia.
edit : mała demonstracja, skrypt dodaje anti-aliasing do ostatniego kontrastu przy zmianie strony, co skutkuje lekkim błyśnięciem samego tekstu, a nie całego ekranu.
soxymora, Wiem że już raz zmieniano, ale jest teraz ^RR zamiast restartu Ten ostatni, bardzo ciemny efekt ma trochę kiepski, ale brak błysku jest super.
Przyjrzałem się temu "testowi" ten efekt jest zupełnie zadowalający - mamy fajnie wygładzoną czcionkę, bez błysku Brawo! I dzięki dla autora. Aha - pliki z test.zip trzeba rozrzucić - "test.ini" do katalogu launchpada, a pozostałe dwa do katalogu głównego pamięci czytnika.
PS. Efekt ten (wygładzanie) nie dzała po przełączaniu do FBKindle Czyli dla mnie kiszka, bo czytam pod FBKindle...