Teraz jest 24 lis 2024 7:25:21

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 371 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 25  Następna strona
Różne tanie okładki dla Kindle 3 
Autor Wiadomość
Użytkownik

eCzytnik: prs-300 sony, kindle 3 3G
Post Re: Różne tanie okładki dla Kindle 3
czego się bać - ebay nie gryzie , a paypal ma świetny system zabezpieczający kupujących

15 lut 2011 2:00:09
Użytkownik

eCzytnik: Amazon Kindle 3
Kundelek napisał(a):
gienkollo napisał(a):
.....Edit:
Sprawdziłem na stronie amazon.co.uk i wyszło:
czyli ok 117zł

a na Alledrogo aukcja skończyła się na 138,50zł :)
Pozdrawiam

Edit2:
Nieźle, znalazłem tą okładkę na ebay-u - http://cgi.ebay.pl/Eco-nique-natural-He ... 483f03ff5f
wychodzi około 64,69 zł + 18,45 za przesyłkę, ale trochę boje się zamawiać z tego ebaya choć to niby oficjalne konto tej firmy Eco-nique.
Co o tym myślicie?

Tylko, że poza tymi 138,50 PLN z allegro dochodzi jeszcze przesyłka 12 PLN lub 35 za kuriera, więc amazon robi siejeszcze bardziej atrakcyjny.
Na ebay'u 7 funtów taniej niż w amazonie, ale jeśli czekałbym na nią od 12 stycznia "odrobinę: zacząłbym się denerwować.. Wczoraj zamówiłem swoją na brytyjskim amazonie, dzisiaj jest już w doręczeniu przez DHL, o dziwo jedzie z Niemiec :)

15 lut 2011 12:18:01
Użytkownik

A ja 31 stycznia zamówiłem taką okładkę http://www.amazon.co.uk/gp/product/B003 ... ss_product i o dziwo załapałem się na free delivery ;) w sumie zapłaciłem za nią 18,44 funciaka a wysyłka szła Deutsche Post DHL i 7 lutego była już u mnie. Wrażenia jak najbardziej pozytywne!

15 lut 2011 14:08:34
Użytkownik

Kundelek napisał(a):
Cytuj:
No ja właśnie od nich zamówiłem, wysłana 12 stycznia nie dotarła, 2 lutego podobno wysłana ponownie - do dziś nie ma :?

To chyba jeszcze się wstrzymam z zamawianiem.
Czy mi Ci wysłali, UPSem?

Your order has been despatched today via Royal Mail - Airmail International, and you should expect delivery shortly within 1-2 days for UK based customers, and 5 -10 days US/EU, 7 -30 days rest of world.

Prosiłem o numer nadania zamiast tego napisali że wysyłają następną. Czyżby wysyłali przesyłkę nierejestrowaną?

16 lut 2011 1:49:15
Admin

eCzytnik: eClicto, iPad, K3 WiFi, K4
Jeśli nie napisali inaczej - to pewnie tak. Przesyłki rejestrowane są droższe, a skoro w 99.9% przypadków jest ok, to łatwiej w pozostałych po prostu wysłać ponownie. Czytałem gdzieś, że jak towar, za który się zapłaciło via PayPal nie dojdzie w ciągu 30 dni to spokojnie można występować do PayPala o anulowanie transakcji i zwrot pieniędzy (aczkolwiek nie testowałem nigdy).

Muad'Dib uczył się prędko, ponieważ najpierw przeszedł szkolenie jak się uczyć. A najpierwszą ze wszystkich otrzymał lekcję podstawowej wiary, że może się nauczyć. Szokuje odkrycie, jak wielu ludzi nie wierzy, że mogą się nauczyć, a o ile więcej uważa, że nauka jest trudna.

16 lut 2011 2:05:48
Zobacz profil WWW
Użytkownik

Mori napisał(a):
Jeśli nie napisali inaczej - to pewnie tak. Przesyłki rejestrowane są droższe, a skoro w 99.9% przypadków jest ok, to łatwiej w pozostałych po prostu wysłać ponownie. Czytałem gdzieś, że jak towar, za który się zapłaciło via PayPal nie dojdzie w ciągu 30 dni to spokojnie można występować do PayPala o anulowanie transakcji i zwrot pieniędzy (aczkolwiek nie testowałem nigdy).

a ja testowałem - dokładnie jest to 40 dni od zakupu , w tym czasie można założyć spór w paypalu , jeśli towar nie dotarł zwrot jest pewny w 100%

16 lut 2011 2:21:55
Użytkownik

eCzytnik: kindle 3
ikar napisał(a):
Mori napisał(a):

a ja testowałem - dokładnie jest to 40 dni od zakupu , w tym czasie można założyć spór w paypalu , jeśli towar nie dotarł zwrot jest pewny w 100%

ważne, żeby trzymać się terminu! ja obudziłem się z ręką w nocniku kiedy po dwóch miesiącach napisałem do ebay i paypal, że towar nie dotarł, a czekałem tak długo bo z australii i hongkongu i przez cały styczeń nie miałem neta. odpisali, że 45dni (nie 40, a 45 właśnie) minęło i nie mogą mi pomóc. straciłem ponad 150zł ;(, a sprzedawcy to ewidentnie złodzieje bo kont na ebay już nie mają.

16 lut 2011 11:42:29
Użytkownik

Mori napisał(a):

Czekam do poniedziałku i zakładam spór w PayPal, mam nadzieję że zamiast oddać mi pieniądze wyślą po raz trzeci ale paczką rejestrowaną albo kurierem, jeśli naprawdę wysłali 2 sztuki i obie zginęły to chyba bardziej będzie się im opłacało dopłacić do przesyłki niż wypuszczać trzecią w niebyt :) Mimo wszystko nie podejrzewam ich o świadome niewysyłanie zamówień licząc na brak reakcji klienta.

17 lut 2011 0:03:35
Użytkownik

ikar napisał(a):
właśnie odebrałem okładkę z amazona
Tuff-Luv Multi-View Napa Leather Case Cover and Stand for 6-inch Amazon Kindle 3/Global Wireless - British Racing Green
http://www.amazon.co.uk/gp/product/B003 ... ss_product
Wykonana ze naturalnej skóry napa tuv-luff .

Witam. Słyszałem, że jednak to ekologiczna skóra. Jak jest w rzeczywistości?

17 lut 2011 19:33:07
Użytkownik

Blaz napisał(a):
ikar napisał(a):
właśnie odebrałem okładkę z amazona
Tuff-Luv Multi-View Napa Leather Case Cover and Stand for 6-inch Amazon Kindle 3/Global Wireless - British Racing Green
http://www.amazon.co.uk/gp/product/B003 ... ss_product
Wykonana ze naturalnej skóry napa tuv-luff .

Witam. Słyszałem, że jednak to ekologiczna skóra. Jak jest w rzeczywistości?

A gdzie to słyszałeś ?
Ja kupiłem wersję ze naturalnej skóry napa - i taką dostałem. Normalna skóra jak w rękawiczkach czy torebkach.
Dostępne są identyczne wykonane z naturalnej (droższe 24,99) i tańsze z eko-skóry (19,99).

Tu jest link do identycznej (co prawda w innym kolorze) wykonanej ze skóry eko -
http://www.amazon.co.uk/Tuff-Luv-Veggie ... -1-catcorr

17 lut 2011 20:37:16
Użytkownik

A, teraz rozumiem. Ktoś mi po prostu dał linka do tej wersji ze skóry ekologicznej.

Dziękuję za wyjaśnienie. ;)

17 lut 2011 21:13:05
Użytkownik

eCzytnik: Kindle 3G
Heh, właśnie wygrałem aukcję na allegro z taką -

Obrazek

okładką z konopi za 92zł (104zł z przesyłką) :D
na Amazon.co.uk kosztuje ok 117zł z przesyłką więc nawet taniej mi się udało wylicytować :)
a myślałem, że zabulę ze 120 ;)

Wcześniej brałem udział w aukcji u tego Allegrowicza ale nie wygrałem, cena zatrzymała się na 138 + przesyłka.
Miłe było, że zostałem powiadomiony e-mailem o nowej aukcji :).
Tak więc polecam Allegrowicza Tembo.

Pozdrawiam

17 lut 2011 23:33:31
Zobacz profil WWW
Użytkownik

eCzytnik: Amazon Kindle 3
Kundelek napisał(a):
Heh, właśnie wygrałem aukcję na allegro z taką -

Obrazek

okładką z konopi za 92zł (104zł z przesyłką) :D
na Amazon.co.uk kosztuje ok 117zł z przesyłką więc nawet taniej mi się udało wylicytować :)
a myślałem, że zabulę ze 120 ;)

Wcześniej brałem udział w aukcji u tego Allegrowicza ale nie wygrałem, cena zatrzymała się na 138 + przesyłka.
Miłe było, że zostałem powiadomiony e-mailem o nowej aukcji :).
Tak więc polecam Allegrowicza Tembo.

Pozdrawiam

Moja zamówiona w poniedziałek na amazonie dzisiaj dotarła do mnie, myślę, że przeżyję te 117 PLN ;)
Miła i miękka w dotyku, w okładki wszyte twarde wzmocnienia, a przede wszystkim na żywo jest taka retro - jak jakiś notes z przed 100 lat.

18 lut 2011 11:53:50
Użytkownik

eCzytnik: Kindle 3g + WiFi
te okladki mozna ciut taniej (kup teraz od 20gbp, licytacje od 13) na ebay.co.uk z free delivery w uk, a znajomych w uk w sumie kazdy ma wiec z podrzuceniem do pl raczej nie ma problemu ;)

18 lut 2011 14:00:00
Użytkownik

eCzytnik: K3W
kanjar, Zamówiłem dwie właśnie z powodu darmo dostawy, oddam drugą sztukę praktycznie po kosztach lub za drobny zarobasik na piwko :)

18 lut 2011 14:27:16
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 371 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 25  Następna strona