Udało mi się zaktualizować czytnik. Zanim opiszę procedurę instalacji opiszę czym różni się nowa wersja oprogramowania (o numerze 1013.0).
Plusy:
-wydaje mi się, że książki są bardziej czytelne, został chyba zmniejszony antyaliasing, przez co przy małej czcionce(np w PDF'ach) litery są ciemniejsze choć trochę ostrzejsze są krzywizny.
-rozszerzona funkcjonalność PDF'ów: możliwość wyszukiwania słów, zaznaczanie słów itp.
-to może nie jest mi do szczęścia potrzebne, ale może kogoś zainteresuje, mianowicie w katalogu "home" pojawiła się zakładka gazety.
-mniejsze lewe i prawe marginesy w epub'ach.
Minusy:
-brak słownika.
-duże pdf( np takie które mają koło 1000str.) otwierają się po kilka minut.
UWAGA I: PO DOKONANIU AKTUALIZACJI NIE BĘDZIEMY MOGLI COFNĄĆ SIĘ DO WERSJI POPRZEDNIEJ GDYŻ JEST ONA POROSTU NIEDOSTĘPNA, CO NAJWYŻEJ MOŻNA BĘDZIE ZAINSTALOWAĆ WERSJE FRANCUSKĄ LUB WŁOSKĄ KTÓRE RÓŻNIĄ SIĘ TYM ŻE NIE POSIADAJĄ SŁOWNIKA ENG-ENG, A NP ENG-ITALY-ENG .
UWAGA II: ZAPAMIĘTAJ GDZIE ZNAJDUJE SIĘ FUNKCJA ZMIANY JĘZYKA, GDYŻ DOMYŚLNIE PO ZAINSTALOWANIU BĘDZIEMY MIELI WERSJĘ KOREAŃSKĄ.
Stąd pobieramy upgrade:
http://www.samsung.com/sec/support/deta ... class_cd=PWykonujemy kolejno:
-tworzymy folder \Firmware_Update na microSD i kopiujemy tam E60k.bin.
-czytnik wyłączamy
-wciskamy przycisk zwiększenia głośności i jednocześnie przycisk power
-jak skończy się instalacja restartujemy np. poprzez wyjęcie baterii
Instalacja firmware innego od koreańskiego wygląda podobnie tyle, że na początku zmieniamy nazwę pobranego pliku na E60k.bin, a potem proces idzie już analogicznie do tego co wyżej.
Gdy już raz zainstalujemy upgrade koreański, późniejsze aktualizacje koreańskie można robić już normalnie z trybu ustawień.
PS: Dziwna sprawa z tym słownikiem bo niby jest, niby w manualu ze strony koreańskiej jest, a naprawdę go nie ma. Jeżeli jednak komuś uda się uruchomić słownik w tej wersji to proszę o info.