|
Vortal •
Zarejestruj •
FAQ
• Zaloguj
|
|
|
Teraz jest 25 lis 2024 18:31:11
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 6 ] |
|
Calibre reciepe news - Puls Biznesu & Parkiet
Autor |
Wiadomość |
Użytkownik
eCzytnik: zamowiony Kindle3
|
Calibre reciepe news - Puls Biznesu & Parkiet
Witam Wszystkich, W oczekiwaniu na Kindle poszukuje od dłuższego czasu Calibre reciepe dla Puls Biznesu ( http://www.pb.pl) oraz Parkietu ( http://www.parkiet.com). Czy może wpadło Wam coś takiego w ręce? PS. opanowanie Pythona aby to napisać samemu może zabrać trochę czasu. Z góry dzięki JR EDIT by Chesuli: Przenoszę do działu dotyczącego Calibre.
|
04 sty 2011 22:16:43 |
|
|
Użytkownik
|
Re: Calibre reciepe news - Puls Biznesu & Parkiet
Odpowiedzią jest Mobipocket Reader. Nie wiem czemu wszyscy uparli się ściągać newsy Calibrą? W MR nawet jak nie ma czegoś w eNews store to wklejmy link do RSS i jazda, żadnych skryptów czy innych kombinacji
|
18 sty 2011 4:14:24 |
|
|
Admin
Dołączył(a): 13 cze 2008 14:47:02 Posty: 2836 Lokalizacja: Gdańsk
eCzytnik: kindle
|
Pokaż jak wygląda efekt takiej "jazdy". W calibre też można jedynie RSSy uzupełnić, ale skryptami możesz jeszcze wyciąć wszystkie śmieci, jak durne komentarze, reklamy, linki do innych artykułów, etc.
_________________ Porównywarka cen ebooków
|
18 sty 2011 9:41:30 |
|
|
Użytkownik
|
Bawiłem się tym raptem godzinkę , może dwie ale w większości przypadków ani reklamy ani linki nie występują, zazwyczaj jest to spis treści i artykuły ewentualnie ze zdjęciami, w jednym przypadku pod artykułem było po kilka komentarzy a nie kilkadziesiąt jak na stronie gdzie jest oryginał artykułu, wygląda że zostały przez kogoś wybrane do rss. Przeglądając w Mobipocket Reader są linki do oryginalnych stron, natomiast plik prc wysłany do Kindle for PC nie ma nic poza tym co mieć powinien.
|
18 sty 2011 22:46:12 |
|
|
Użytkownik
eCzytnik: zamowiony Kindle3
|
witam, dzieki za info pobawie sie tym.
|
19 sty 2011 12:57:02 |
|
|
Użytkownik
eCzytnik: Kindle 3
|
Dobra. Skleciłem coś na szybko co u mnie w calibre działa i na kundelku wygląda nawet ok. Wiem że kod na końcu spartolony ale co poradzić, zwłaszcza że ostatni raz coś pisałem z dobre 6 lat temu i komend nie pamiętam. Może komuś się przyda. Za jakiś czas postaram się puls biznesu.
|
18 maja 2011 0:56:04 |
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 6 ] |
|