od dłuższego czasu przygotowywaliśmy dla Was niespodziankę. Czy nie brakowało Wam w Booxie czasopism, blogów, aktualności? Od niedawna oferujemy Wam dostęp do wiedzy ekspertów w niezwykle wygodnej i innowacyjnej formie. Od tego tygodnia można czytać blogi eksperckie na Booxie 60! Również blog eksiążki.org. Za darmo.
Poza tym cały czas powiększamy ofertę książek elektronicznych, które można pobierać i przeglądać bez podłączania czytnika do komputera - od razu na Booxie.
Aby skorzystać z tych "dobrodziejstw" trzeba zainstalować aplikację Legimi. Jest ona zupełnie inna, niż przed kilkoma miesiącami (o ile mieliście okazję zobaczyć jej wcześniejszą wersję beta).
Muad'Dib uczył się prędko, ponieważ najpierw przeszedł szkolenie jak się uczyć. A najpierwszą ze wszystkich otrzymał lekcję podstawowej wiary, że może się nauczyć. Szokuje odkrycie, jak wielu ludzi nie wierzy, że mogą się nauczyć, a o ile więcej uważa, że nauka jest trudna.
Ja na próbę, kupiłem jedną książkę, pobrałem przez wi-fi i jestem bardzo mile zaskoczony jakością wyświetlania stron na czytniku. Jeszcze nigdy tak dobrze nie wyglądała żadna książka, którą kupiłem, np epub w virtualo, więc kupiłem jeszcze dwie. Również blogi czyta się bardzo dobrze. Oczywiście są minusy, kupionych książek nie da się otworzyć na innym urządzeniu. Próbowałem Sigilem i Calibre, ale oba programy informują, że plik nie jest w formacie zip, chociaż ma rozszerzenie epub. Drugim minusem, lub ja nie potrafie, jest brak możliwości przejścia do dowolnej strony, jak to jest w standardowym pliku, po nacisnięciu ok. Ciekawe jest też to, że nie ma konieczności dotykania piórkiem w ekran żeby zmienić opcję, wystarczy je zbliżyć do wybranej ikony i wcisnąć ok. Ponieważ planuję zakup, jeśli się pojawi większy BOOX, ciekaw, czy będę mógł pobrać kupione książki również na ten nowy czytnik?
@sulerak Cieszymy się, że doceniasz nasze wysiłki włożone w prezentację tekstu na czytniku! Odpowiadając na Twoje pytanie dotyczące możliwości czytania na innych urządzeniach - można będzie bez problemu otworzyć zakupione publikacje na innych czytnikach - czy to przez Adobe Digital Editions (w przypadku czytników offline), czy też przez naszą aplikację na kolejne modele. Wszystkie Boox'y z łącznością bezprzewodową będą przez nas wspierane. Pliki są szyfrowane (tego oczekują od nas wydawcy), dlatego nie uda się ich otworzyć w programach do edycji.
Dzięki za komentarze, wszystkie te uwagi skrzętnie notujemy i będziemy wprowadzać do kolejnych wersji, o której powiadomimy mailowo. Aktualizacje aplikacji Legimi odbywają się automatycznie przy synchronizacji.
Ja natomiast odkrywam dopiero wszelkie zalety tego e-czytnika. Już powoli czuję się uzależniona:) Pobrałam z Legimi przede wszystkim blogi przez wi-fi i byłam bardzo miło zaskoczona ich samym wyglądem na e-czytniku jak i jakością wyświetlania stron. Teraz wczytuję się we "Wprost". Wszystko gra jak na razie.
Już można pobierać książki w formacie epub, do czytania w ADE. Niestety niektórych książek nie da się pobrać - pojawia się błąd w ADE. Mam nadzieję, że wkrótce to się poprawi, bo jak kupię( ) M90, to chyba nie da się aktywować 2 czytników na 1 koncie.
Już można pobierać książki w formacie epub, do czytania w ADE. Niestety niektórych książek nie da się pobrać - pojawia się błąd w ADE. Mam nadzieję, że wkrótce to się poprawi, bo jak kupię( ) M90, to chyba nie da się aktywować 2 czytników na 1 koncie.
Hmm, o jakim błędzie mówisz? Mi nic takiego się nie zdarzyło.. chociaż przyznam że póki co czytałem tylko czasopisma (tak, tak, wprost ) i parę darmowych książek. Czy jak kupię książkę to zadziała?
Pojawia się komunikat Error getting licence Server communnication problem E_ADEPT_INTRERNAL I właściwie nie wiadomo o co chodzi. Ludzie z Legimi napisali, że u nich nie występuje ten problem, więc go nie rozwiązali. Myślałem, że pobiorę ponownie plik acsm, ale sie nie da pojawia sie coś takiego <error data="E_ADEPT_RESOURCE_DOES_NOT_EXIST http://acs4.legimi.com:7070/fulfillment/URLLink.acsm 097d1e56-393e-4283-b681-129a5b06c7e1"/> Nie naciskałem, bo te książki bez problemu ściągnęły się poprzez synchronizację i juz je przeczytałem. Problem ten występuje w 3 na 12 kupionych książkach.
mamy przyjemność powiadomić Was o nowej wersji aplikacji Legimi dla Booxa z WiFi. Wprowadziliśmy w niej szereg udogodnień, m.in. "czytanie w chmurze" oraz integrację z Facebookiem. Więcej informacji o nowościach w tej wersji o można przeczytać we wpisie na blogu Legimi. Obecni użytkownicy Legimi na Booxie otrzymają aktualizację automatycznie podczas synchronizacji. Nowych zapraszamy do zainstalowania.
Polecamy także film ilustrujący ideę czytania w chmurze:
@Zefiryn - jak najbardziej - X60 z WiFi również jest wspierany. Jeśli okaże się, że dysponujesz firmware, którego jeszcze nie mamy w bazie, zostaniesz powiadomiony o tym podczas aktywacji. Przeważnie w ciągu 24h weryfikujemy taki przypadek i powiadamiamy mailowo o pozytywnym rezultacie. Zapraszamy zatem do instalacji