Teraz jest 22 gru 2024 21:30:48

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 58 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
Nowy firmware dla K3 
Autor Wiadomość
Użytkownik

eCzytnik: kindle 3
Post Re: Nowy firmware dla K3
Jakby ktoś nie doczytał na stronie amazona i znowu pytał to Kindle ma się instalować i restartować dwa razy. Tak musi być.

Dodatkowo preview 3.0.3 instalował się u mnie sporo dłużej niż preview 3.0.2, więc czekajcie cierpliwie. Mnie już ciarki przeszły po około minutowym nic-nierobieniu.

19 paź 2010 12:31:08
Użytkownik

eCzytnik: Kindle 3 Wi-Fi
Czy potwierdza ktoś to:

Cytuj:
- Everything is noticeably faster (page turns, menus, search, etc)

Edit: I uwaga, ponoć w/g niektórych użytkowników forum Amazonowego, eInk jest bardziej "przejrzysty" po ty m updacie :) No teraz to już z pewnością to zainstaluję

19 paź 2010 16:19:55
Użytkownik

eCzytnik: kindle 3
nie rozumiem, co oznacza większa przejrzystość?
Porównałem dzisiaj krótko kindle na sofcie 3.0.2 z 3.0.3 oba 3g i nie zauważyłem żadnej różnicy. Może wrażenia na jednym sprzęcie to autosugestia. Trzymałem je obok siebie i uruchomiły się tak samo szybko, menu wyskoczyła tak samo szybko, www uruchomiło się w tym samym czasie i strony w słowniku angielskim przewracały się identycznie, a innej identycznej książki nie miałem na obu. Na dwóch losowych pdfach także było to samo. Ewentualne różnice są takie, że gołym okiem patrząc na oba jednocześnie i wciskając synchronicznie guziki nie można ich wykryć.

Mam cichą nadzieję, że coś działa lepiej. Na razie miałem problem z włączeniem www w miejscu gdzie na 0.2 działało. Może to przypadek.

20 paź 2010 0:27:44
Użytkownik

Tak ta „przejrzystość” (którą ja zinterpretowałem jako wyraźniejszy tekst i może brak „duchów” z poprzednich stron, jeśli ktoś je widuje) to ewidentnie efekt autosugestii i szczerze mówiąc doniesienia o tym enhancemencie traktowałem z przymrużeniem oka (graniczącym z jego zamknięciem) - http://amzn.to/bYYEnb

Wrzuciłem 3.0.3 i również absolutnie żadnej różnicy nie widzę. Może ktoś upgradujący się z 3.0.1 do 3.0.3 mógłby jakieś różnice zauważyć...
Nie mogłem co prawda tak jak Priam porównać side-by-side, ale w/g moich obserwacji flash trwa ile trwał, strony przewijają się tak samo, książki otwierają się równie szybko, a z przeglądarki nie korzystam :) Cóż, może akurat nasze egzemplarze są już idealne :)

Edit: Jailbreak już stungowano by instalował się i na 3.0.3: http://bit.ly/dlLawR

20 paź 2010 11:51:00
Użytkownik

Ja robiłem update z 3.0.1 do 3.0.3 i moim zdaniem żwawiej działają PDFy.

24 paź 2010 8:38:07
Użytkownik

Ja odkryłem u siebie mały problem:

Z zainstalowanym 3cim updatem, jailbreakiem i screensaver hackiem Kindle nie przesuwa wszystkich czytanych pozycji do góry w "Most Recent".

Przy czytaniu "Blindsighta" Wattsa (wersja ze strony autora) zostawał on cały czas na ostatniej stronie.

25 paź 2010 1:09:21
Użytkownik

eCzytnik: Kindle 3 Wifi+3G
Post Nowa wczesna wersja oprogramowania 3.0.3 dostępna na Amazon
Witam,

Amazon na swoich stronach udostępnił wczesną wersję dla K3 3.0.3. Jest dostępna pod tym adresem.

Swoje doświadczenia z wgraniem nowego softu już opisałem na blogu. Przy okazji dowiedziałem się, że wedle konwencji numerów seryjnych Amazona, przysłana wersja International, to wersja dla US i Kanady.
Natomiast zastanawia mnie jaka jest różnica dla wersji Europejskiej i jaką politykę stosuje Amazon.
I w związku z tym chciałbym zrobić mały sondaż odnośnie kupowanych wersji.

Może jak więcej osób poda informację odnośnie posiadanych wersji to uda nam się rozszyfrować jakąś prawidłowość, chodzi o cztery pierwsze pozycje numeru seryjnego
Co na ten temat myślicie ?

To może zacznę

Wersja: K3 Wi-fi free 3G
Kupiony: Amazon.com
Kraj dostawy: Polska
Początek numeru seryjnego: B006

pz.

28 lis 2010 18:37:28
Zobacz profil WWW
Admin

eCzytnik: eClicto, iPad, K3 WiFi, K4
Post Re: Nowa wczesna wersja oprogramowania 3.0.3 dostępna na Ama
Nie rozumiem, co chcesz tym osiągnąć? Przecież wersja zależy od tego, jaką wybrałeś. Jeśli kupiłeś wersję amerykańską, masz amerykańską. Jeśli wersję międzynarodową - to też taką. To już było przedyskutowane dawno temu... Różnice? Amerykańska ma zasilacz sieciowy w komplecie, różnią się, w przypadku 3G, zasięgiem.

Kraj dostawy bez znaczenia (tzn. dopóki nie zablokowali wysyłki wersji amerykańskiej na cały świat - może po Świętach wróci, kto wie), oprócz tego, że wersję brytyjską można zamówić tylko na terenie UK (i ona zapewne jest wersją "europejską", bo Amazon wyszczególnia tak naprawdę jedynie wersje US (z Kanadą) i "całą resztę").

Muad'Dib uczył się prędko, ponieważ najpierw przeszedł szkolenie jak się uczyć. A najpierwszą ze wszystkich otrzymał lekcję podstawowej wiary, że może się nauczyć. Szokuje odkrycie, jak wielu ludzi nie wierzy, że mogą się nauczyć, a o ile więcej uważa, że nauka jest trudna.

28 lis 2010 18:46:20
Zobacz profil WWW
Użytkownik

eCzytnik: Kindle Paperwhite, iPhone 5
Jest jeszcze jedna z punktu widzenia amazonu dosc istotna roznica w wersji 3g international jest karta sim innego operatora niz w wersji amerykanskiej z 3g

28 lis 2010 19:03:21
Użytkownik

eCzytnik: Kindle 3 Wifi+3G
Chciałbym zrozumieć jakie są różnice pomiędzy poszczególnymi modelami.
Odnośnie kraju dostawy byłem również ciekawy czy to ma wpływ na wysyłany model. Amazon na swoich stronach pisze:
Cytuj:
We automatically ship your Kindle with the best built-in wireless card based on the shipping country you select during checkout

Czyli podsumowując:
- wersja international i US jest taka sama, ten sam soft i numer B006, różnią się zasięgiem 3G, US ma zasilacz
- Kindle z UK to wersja tzw Europejska ma numer B00A
- wersja Wifi jest jedna niezależnie gdzie kupiona B008

Czy dobrze rozumiem ?

28 lis 2010 19:06:01
Zobacz profil WWW
Użytkownik

eCzytnik: Kindle Touch, Kindle 3, Android...
Ja kupowałem wersję US Wi-Fi i mam początek SN B008

28 lis 2010 22:40:26
Zobacz profil WWW
Użytkownik

eCzytnik: Kindle 3G+WIFI,OMNIA
mihu napisał(a):
Jest jeszcze jedna z punktu widzenia amazonu dosc istotna roznica w wersji 3g international jest karta sim innego operatora niz w wersji amerykanskiej z 3g

Mozesz napisac cos wiecej na ten temat ? Skad takie wiadomosci ?

29 lis 2010 10:14:25
Użytkownik

eCzytnik: Kindle 3 WiFi
Ktoś wyczytał jakie zmiany wprowadza nowe oprogramowanie?

29 lis 2010 11:31:18
Użytkownik

eCzytnik: Kindle3
ja na 3.0.3 dzialam od zeszłego tygodnia i na razie wyglada stabilnie (choć raz musiałem zrestartować kundelka, bo byl problem z przeglądarką).

29 lis 2010 11:36:14
Admin

eCzytnik: PRS-505, eClicto, Kindle 3, HTC LEO
Witam,

Hmm, nie ma to jak podwajanie tematów - prawda?
Przecież firmware 3.0.3 było już opisywane 1,5 miesiąca temu.
post62390.html#p62390
I pytania były DOKŁADNIE takie same

W związku z powyższym łączę obydwa wątki.

Cytuj:
Kobiety nie można zmienić.
Można zmienić kobietę, ale to nic... nie zmieni.

29 lis 2010 11:52:50
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 58 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona