Użytkownik
eCzytnik: boox 60
|
Chcesz kupić boox 60?
cześć, zastanawiam się nad sprzedażą boox 60, jesteś zainteresowany kupnem? Jeśli tak to ile jesteś w stanie zapłacić? Stan: nówka, zero rysek i śladów użytkowania. Nie jestem jeszcze pewien czy chce sprzedać, ale bardziej brakuje mi porządnej lustrzanki niż readera... dlatego rozważam i chce się tylko zorientować czy są zainteresowani.
|
Użytkownik
|
Re: Chcesz kupić boox 60?
Do eClicto mogę porównać. Zalety Booxa 60S: - lepsza obsługa formatów i więcej obsługiwanych (w szczególności PDF, RTF, DOC), - prawie dowolne czcionki (w formatach RTF, DOC i jeszcze jakichś, w ePub tylko po edycji), - więcej ustawień wielkości czcionek, odstępów, - dłuższa praca na baterii (co najmniej 2x, może nawet 4x), - TTS (jeśli to komuś potrzebne, po polsku powinien być całkiem OK, angielski głos jest zaś dość tragiczny), - zdecydowanie szybsza praca, - tryb niepełnego odświeżania ekranu (szybsze, mniej męczące oczy, ale zostawiające szare ślady przewracanie kartek), - 8 odcieni szarości, a nie 4, - obsługa różnych kodować w TXT, RTF, DOC, - obsługa DRM Adobe (ADE jeśli dobrze pamiętam) - ale nie wiem jak go aktywować bez WIFI i czy się da szczerze mówiąc, nie znam się na tym, - przeglądarka www z pełną obsługą html/css (webkitowa) - chociaż oczywiście bez rysika, to tylko do czytania się nada, ale jak zapiszesz stronę jako html, to pogrubienia, nagłówki, a nawet rysunki będą pokazane, - pasek postępu (przydatna rzecz, żeby ocenić jak nam idzie czytanie), - odczyt katalogów z JPG jakby to była książka (przewracanie stron) - może w eClicto też to działa, - ponoć otwiera zzipowane strony www, nie sprawdzałem,
Pewnie coś jeszcze przegapiłem. Słownik i notatnik bez rysika nie działają - sprawdzałem. Może w przyszłości będą, ale to nigdy nie wiadomo.