Autor |
Wiadomość |
Pocketbook Killer
Dołączył(a): 13 lip 2007 20:07:55 Posty: 1513 Lokalizacja: Toruń
eCzytnik: Kindle 3 WiFi
|
Re: nook - ponoć najbardziej zaawansowany eCzytnik na świecie
B&N przygotowywuje wersję international więc musisz jeszcze nieco poczekać.
_________________ "A co zrobiłeś najodważniejszego w swoim życiu?
Splunął na drogę krwawą flegmą. Wstałem dziś rano, odparł."
//Cormac McCarthy - Droga
|
07 lis 2009 17:42:41 |
|
|
Użytkownik
eCzytnik: Jet Book
|
Widziałem info o wersji international ale nigdzie nie ma info jak będą rozprowadzane te nooki wszędzie jest tylko napisane że będą dostępne w księgarniach B&N a takowych brak na terenie europy o ile się nie mylę. Może ktoś będzie siedział przy konsoli i przy każdym zamówieniu będzie przekręcał kluczyk klikał czerwony przyciski i wysyłał komuś nooka pocztą lotniczą xD
|
08 lis 2009 14:55:32 |
|
|
Admin
Dołączył(a): 11 lip 2007 19:38:54 Posty: 3266 Lokalizacja: Kraków
eCzytnik: eClicto, iPad, K3 WiFi, K4
|
Bo i też, jeśli mnie pamięć nie myli, była mowa o tym, że wersja międzynarodowa to coś, co chcą, a i owszem, ale w przyszłości.
08 lis 2009 19:39:06 |
|
|
Pocketbook Killer
|
Pierwsze wrażenie nie jest ponoć zbyt ciekawe - system strasznie muli... No i to o czytaniu książek w sklepach przez WiFi okazało się ściemą oczywiście. Będzie można to robić tylko przez godzinę - ale czy dziennie czy jak to już nie wiem.
|
05 gru 2009 11:07:20 |
|
|
Użytkownik
|
wczoraj mialem okazje pobawic sie nim w jednej z ksiegarni i moge tylko potwierdzic powyzsze stwierdzenie najbardziej denerwujaca jest zmiana stron, ktora trwa srednio 3-4 razy dluzej niz w PRS-505 - odnioslem wrazenie, ze PDF'y w PRS otwieraja sie nawet szybciej wrazenie wizualne pozytywne poza tym, ze jest wyraznie ciezszy od Sony sprostowanie co do glosnikow - Nook posiada 2 glosniki na spodzie obudowy no i za duzy minus dystrybucji uwazam, ze w komplecie Nook nie przychodzi z jakimkolwiek pokrowcem/okladka co nie zmienia faktu, ze sie nad nim zastanawiam bo szukam drugiego czytnika dla zony
_________________ Konrad
Ostatnio edytowano 20 sty 2010 11:25:44 przez lipcio, łącznie edytowano 2 razy
|
20 sty 2010 9:41:44 |
|
|
Admin
Dołączył(a): 11 lip 2007 19:38:54 Posty: 3266 Lokalizacja: Kraków
eCzytnik: eClicto, iPad, K3 WiFi, K4
|
Powiedz jeszcze: czy to LCD jest naprawdę aż tak fatalne? Bo na zdjęciach reklamowych było ślicznie-pięknie, a potem wyszło, że ponoć to bardziej jak kolorowe piksele niż okładki wygląda...
Anyway, skoro USA, to czemu nie Kindle2?
20 sty 2010 10:09:31 |
|
|
Użytkownik
eCzytnik: eClicto
|
Opinie o Nook'u są dość skrajne - albo pełen zachwyt, albo ludziom się nie podoba. W chwili obecnej Nook to mój faworyt i gdyby była wersja na świat to już bym go pewnie miał.... Są na forum jacyś użytkownicy ? Na allegro parę sztuk już poszło...
_________________ Agencja multimedialna Warszawa
|
20 sty 2010 11:00:28 |
|
|
Użytkownik
|
nie odnioslem takiego wrazenia chociaz co mozna powiedziec po 5 minutach... - okladki sa po prostu okladkami i do tego celu ten LCD nadaje sie znakomicie - czytelne, wyrazne i co najwazniejsze dosc szybkie odswiezanie ekranu zapytalem goscia jak z dostepnoscia - powiedzial, ze jesli sie teraz zamawia to wysylka w polowie lutego wizualnie jakos mi nie podchodzi ale nigdy nie mowie "nigdy"
_________________ Konrad
|
20 sty 2010 11:21:12 |
|
|
Użytkownik
|
Rozmawiałem z jednym ze sprzedających Nook'a na allegro. Poprosiłem go o wgranie Potopu w epubie i sprawdzenie jak są wyświetlane polskie znaczki. Niestety nie są wyświetlane Zastępowane są znakami ? ... szkoda... Trzeba będzie czekać na wersję międzynarodową
|
26 sty 2010 14:05:34 |
|
|
Pocketbook Killer
|
Myślisz, że takowa się ukaże? Zanim ebooki będą popularne na tyle żeby w nie poważnie inwestować, to o nooku już każdy zapomni.
|
26 sty 2010 14:52:38 |
|
|
Użytkownik
|
Czasem dobrze pomarzyć... Nook najbardziej mi przypadł do gustu. Jak nie on, to pewnie PRS 900 albo BeBook Neo....
|
26 sty 2010 15:27:30 |
|
|
Pocketbook Killer
|
Ale co tak właściwie jest w nim fajnego? Ten mały ekranik, co to nie wiadomo do czego ma w zasadzie służyć?
|
26 sty 2010 15:36:17 |
|
|
Użytkownik
|
Oj.. prawidłowo wykorzystany taki ekranik jest naprawdę dobrym interfejsem- patrz iPhone. Może właśnie dlatego, że mam telefon od apple'a podoba mi się koncepcja dotykowych ekranów. Za zaletę uważam też system wbudowany - android jest stworzony do takich urządzeń i jest spora szansa, że soft z edycji na edycję będzie lepszy
|
26 sty 2010 17:29:46 |
|
|
Admin
Dołączył(a): 13 cze 2008 14:47:02 Posty: 2836 Lokalizacja: Gdańsk
eCzytnik: kindle
|
A jeszcze większa szansa jest na to, że czysty linux jest szybszy niż linux z dalvikiem na plecach. No ale jakaś taka moda ostatnio. Ekrany dotykowe, flow z obrazków i android gdzie się da.
_________________ Porównywarka cen ebooków
|
26 sty 2010 19:12:51 |
|
|
Użytkownik
|
Żeby czytać epuby na Nooku wystarczy wgrać do niego jakąkolwiek czcionkę ttf z windowsa chociażby ariala czy timesa i "wskazać ją książce" nie ma żadnych kłopotów z polskimi znakami. PDFy są polskie natywnie. Nie trzeba czekać na wersję international. Ekran LCD jest na tyle czytelny na ile może być czytelny ekran tych rozmiarów, na pewno nie gorzej niż LCDki telefonów komórkowych. Podobieństw do iPhona jest znacznie więcej - chociażby gesty na dotykowym LCD. Ale tricków jest więcej - a jeszcze więcej przed nami dzięki "otwartemu" firmware.
|
24 mar 2010 1:39:41 |
|
|