Autor |
Wiadomość |
Pocketbook Killer
Dołączył(a): 13 lip 2007 20:07:55 Posty: 1513 Lokalizacja: Toruń
eCzytnik: Kindle 3 WiFi
|
Vedia też będzie miała swój eCzytnik - komentarze
Zapraszamy do komentowania nowego wpisu na naszym blogu: Vedia też będzie miała swój eCzytnik
_________________ "A co zrobiłeś najodważniejszego w swoim życiu?
Splunął na drogę krwawą flegmą. Wstałem dziś rano, odparł."
//Cormac McCarthy - Droga
|
29 sty 2010 16:34:20 |
|
|
Admin
Dołączył(a): 13 cze 2008 14:47:02 Posty: 2836 Lokalizacja: Gdańsk
eCzytnik: kindle
|
Re: Vedia też będzie miała swój eCzytnik - komentarze
http://detail.en.china.cn/provide/detai ... 89040.html ? Waga ta sama I to sformułowanie "unicode txt" na 100% to to! Nawet widać "język polski" na zdjęciu.
_________________ Porównywarka cen ebooków
|
29 sty 2010 17:05:16 |
|
|
Użytkownik
eCzytnik: Kindle3
|
no i super - na pewno lepsza oferta niż eClicto - chyba, że też sp..ą firmware...
_________________ ------------------------------------
Sa souvraya niende missain ye
------------------------------------
|
29 sty 2010 17:42:04 |
|
|
Admin
|
LunohoD z OpenInkpota wyczaił to już kilka dni temu na e-bayu: http://cgi.ebay.de/Ebook-reader-leseger ... 1477wt_960Mi się najbardziej podoba ten monstrualny dżojstik. Chyba zamawiają je w fabryce dzwonków do drzwi.
|
29 sty 2010 17:53:12 |
|
|
Admin
Dołączył(a): 11 lip 2007 19:38:54 Posty: 3266 Lokalizacja: Kraków
eCzytnik: eClicto, iPad, K3 WiFi, K4
|
Oferta lepsza? Znaczy, mają tajne źródło treści, które wykorzystają, by mieć lepszą ofertę od eClicto, tak? Z całym szacunkiem - można eClicto zarzucać wiele, ale w chwili obecnej mają najlepszą ofertę książek polskojęzycznych dostępną. I do stwierdzenia inaczej nie przekona mnie nawet argument, że plusem Kindle'a jest to, że nie ma polskich książek, bo się angielskiego nauczyć można... Co do czytnika - mnie się nie podoba ten przycisk na środku umieszczony... Znaczy - mam wątpliwości co do ergonomii czytania z czymś takim (ale może po prostu przywykłem do przycisku po prawej stronie, który wędruje wygodnie na górę przy czytaniu w poziomie).
29 sty 2010 18:17:12 |
|
|
Pocketbook Killer
|
Tak, to będzie na pewno to. Zaktualizowałem wpis - dzięki.
|
29 sty 2010 18:50:40 |
|
|
Admin
|
Gorzej, że komputronik też zaktualizował... cenę...
|
29 sty 2010 19:00:59 |
|
|
Pocketbook Killer
|
Eh no cóż, nie poprawiam póki co - do premiery z miesiąc jeszcze to pewnie i nie raz zmienią. Mimo wszystko cieszy, że kolejna firma w Polsce próbuje nam coś sprzedać
|
29 sty 2010 20:00:52 |
|
|
Użytkownik
|
najlepszą nie znaczy dobrą... A ja akurat odnosiłem się do ceny/możliwości w porównaniu do eClicto. Na szczęście książek mam na tyle dużo, że na razie mam co czytać - a z opcji eClicto nie skorzystam - przynajmniej dopóki nie zmienią polityki wydawniczej.
|
29 sty 2010 22:57:07 |
|
|
Admin
Dołączył(a): 11 lip 2007 19:38:54 Posty: 3266 Lokalizacja: Kraków
eCzytnik: eClicto, iPad, K3 WiFi, K4
|
Akcelerometr robi aż taką różnicę? Bo poza nim chyba nie ma nic specjalnego, co różniłoby to cudo od EB600? A, przepraszam, dobrze widzę, że to nie ma wsparcia dla ePUBa? Polityki wydawniczej? Z tym to chyba do wydawnictw uderzaj? PS. Błędne koło. Wydawcy nie będą wydawać eBooków, bo ludzie ukradną. Ludzie nie mają dostępu do zakupu eBooków (albo mają, ale znajdą powód, by nie kupić - każdy jest dobry), więc naruszą prawa autorskie. Przez co wydawcy nie będą wydawać, bo przecież nikt nie kupuje tego, co jest.
29 sty 2010 23:15:51 |
|
|
Użytkownik
Dołączył(a): 31 gru 2008 23:40:23 Posty: 6 Lokalizacja: inÂżynier
|
Re: Rozmowa z eClicto - komentarze
Jeśli Vedia wejdzie na rynek ze swoim czytnikiem to oczywiście że trzeba reklamować czytnik i wycofać pieniądze na zakup Vedi. A co do książek to" książek Ci u nas dostatek" - obejdzie się bez Kolportera.
|
30 sty 2010 17:22:19 |
|
|
Admin
|
No ja bym nie podejmował tak pochopnych decyzji. Na papierze z vedią wszystko jest ok, ale skąd wiesz, czy np. nie wiesza się co chwilę, albo czy zmiana strony w pdfie nie trwa 2 minuty? A Netronix jest już sprawdzony. Wiadomo, że jest solidną konstrukcją, z której da się sporo wycisnąć. Gdyby aktualny firmware nie zżerał tak akumulatora i nieco lepiej obsługiwał RTF, to jakie miałbyś zarzuty pod kątem eC (oczywiście pomijamy sprawy GPL i upośledzonego DRM)?
|
30 sty 2010 17:29:25 |
|
|
Użytkownik
Dołączył(a): 31 gru 2008 23:40:23 Posty: 6 Lokalizacja: inÂżynier
|
[*No ja bym nie podejmował tak pochopnych decyzji. Na papierze z vedią wszystko jest ok, ale skąd wiesz, czy np. nie wiesza się co chwilę, albo czy zmiana strony w pdfie nie trwa 2 minuty?
Vedia ma już renomę ( mam co prawda mp3) ale jest to bardzo dobre urządzenie.Oczywiście że należy poczekać na więcej informacji o tej maszynce. W eclicto -podstawowa wada to oczywiście bateria.Kiedy czyta się dużo to jest to problem - a dokupywanie jakiś dodatkowych gadżetów - dlatego że ktoś nie wywiązał się ze wstępnej umowy (patrz- info eclicto) ja osobiście uważam za nieporozumienie. Ja jak większość czytelników używam tylko epuba (rtf można konwertować a użycie pdf w eclicto uważam za desperację
|
30 sty 2010 18:21:38 |
|
|
Użytkownik
|
Mori, nie jestem pewien co sugerujesz w PS? Jeżeli to, że "naruszam prawa autorskie" mając książki jednocześnie w wersji papierowej i elektronicznej, to prosze podaj mi do tego podstawę prawną. Inaczej wypraszam sobie takie insynuacje.
A to że mój reader nie będzie z eClicto? To tylko i wyłacznie ich zasługa.
|
30 sty 2010 18:23:06 |
|
|
Admin
|
Epuba, którego vedia nie wspiera... a tak na marginesie, jak chcesz odpowiadać komuś z cytatem, to klikaj przycisk "quote" na jego poście (na górze po prawej)
|
30 sty 2010 18:29:29 |
|
|