|
|
Teraz jest 24 lis 2024 14:36:18
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 5 ] |
|
Mirasol szokuje prototypem nowego czytnika - komentarze
Autor |
Wiadomość |
Pocketbook Killer
Dołączył(a): 13 lip 2007 20:07:55 Posty: 1513 Lokalizacja: Toruń
eCzytnik: Kindle 3 WiFi
|
Mirasol szokuje prototypem nowego czytnika - komentarze
Zapraszamy do komentowania najnowszego wpisu na naszym blogu.
_________________ "A co zrobiłeś najodważniejszego w swoim życiu?
Splunął na drogę krwawą flegmą. Wstałem dziś rano, odparł."
//Cormac McCarthy - Droga
|
08 sty 2010 14:06:52 |
|
|
Użytkownik
eCzytnik: kindle DX
|
Re: Mirasol szokuje prototypem nowego czytnika - komentarze
robi wrażenie
a tak wogóle to rynek tych urządzeń przeżywa chyba właśnie rewolucję, pojawia się wiele i to ze strony software, i to ze strony hardware (jak w tym przypadku)
|
08 sty 2010 19:54:49 |
|
|
Admin
Dołączył(a): 11 lip 2007 19:38:54 Posty: 3266 Lokalizacja: Kraków
eCzytnik: eClicto, iPad, K3 WiFi, K4
|
Robi, ale... Wszyscy narzekali na kontrast przy e-Inku, tutaj on wygląda dla mnie jeszcze gorzej (no, chyba że to przez ten sprzęt i "ciekawą" pracę osoby go obsługującej). EDIT: O, Engadget wrzucił filmik w 1080p. Wreszcie coś wyraźnie widać. 45.5 MB filmu znajdziecie tutaj: http://podcasts.aolcdn.com/engadget/vid ... 0pFULL.movFaktycznie te kolory wyblakłe... Ciekawe, jak się to sprawdza po parunastu godzinach użytkowania...
10 sty 2010 0:50:23 |
|
|
Admin
Dołączył(a): 13 cze 2008 14:47:02 Posty: 2836 Lokalizacja: Gdańsk
eCzytnik: kindle
|
A ja jestem ciekaw co powiedzą ci dyletanci, którzy wieszczyli, że e-ink się nie spopularyzuje, bo nie ma koloru.
Obstawiałbym raczej, że jeśli faktycznie kolor będzie tak wyblakły, to klienci którym zależy na czytaniu wrócą do skali szarości z e-inka. Tak, jak to było z PRS-700, który dał dotyk, ale pogorszył kontrast i powiększył odblaski. Chyba zasadą było to, że ci którzy mieli do czynienia z 505, a kupili 700, szybko wracali do starszego modelu z powodu czytelności ekranu.
_________________ Porównywarka cen ebooków
|
11 sty 2010 2:21:17 |
|
|
Admin
Dołączył(a): 11 lip 2007 19:38:54 Posty: 3266 Lokalizacja: Kraków
eCzytnik: eClicto, iPad, K3 WiFi, K4
|
Co do samego e-Inku (znaczy tej technologii) - to wieszczą jego koniec (z powodu Mirasola może mniej, ale wszystkich kręci technologia od Pixel Qi - która też wcale nie ma zbyt ładnych kolorów).
I tak, też się zastanawiam, jak będzie z tymi kolorami - już FLEPia miała kolor i wszyscy twierdzili, że wyblakły, co powodowało, że nikogo to nie kręciło... A tu nagle zmiana o 180 stopni.
11 sty 2010 8:47:01 |
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 5 ] |
|