Nowy Forumowicz z Sony PRS-600 aka Touch
Witam.
Jak zapewne widzicie to mój pierwszy post...więc bądźcie wyrozumiali.
Zakupiłem już ereadera teraz czekam tylko na dostawę.
Od jakiegoś czasu czytam forum,zapoznałem się z wiadomości na temat czytników, rozważyłem za i przeciw i zdecydowałem się na zakup Sony PRS-600.
Wydaje się to wszystko proste,ale pare spraw nie jest dla mnie do końca jasna więc prosze Was o odpowiedzi na pare pytań...
Zainstalowałem na kompuetrze Sony ebook libary 3, wydaje mi się że jeżeli ten program odczyta to polskie znaki to czytnik pewnie też, więc widzę że program normalnie odczytuje pdf z polskimi znakami, ale niestety tylko pdf, więc próbowałem używac programu calibre by stworzyc odpowiednie pliki ale tu też porażka, więc prosze Was o jakieś wskazówki. Które pliki z polskim językiem będą najlepsze dla Toucha? pomijając pdf...
z jakich formatów najlepiej konwertowac i do jakich? Jakieś dodatkowe porady na początek? Czy porady z tego artu tyczą się też prs-600? --->
http://forum.eksiazki.org/sony-prs-f142/jak-uzyskac-polskie-czcionki-bez-flashowania-rozne-metody-t7999.htmlMimo ,że czytnik dotrze ze parę dni ale chciałbym po uruchomieniu zabrac sie za czytanie...a nie za konfiguracje i problemy dlatego męcze Was teraz.
Ps.
Witam i pozdrawiam Forumowiczów i Forumowiczki