|
Vortal •
Zarejestruj •
FAQ
• Zaloguj
|
|
|
Teraz jest 21 lis 2024 20:50:31
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 4 ] |
|
Ekranizacje książek Agaty Christie
Autor |
Wiadomość |
Użytkownik
eCzytnik: Kindle 3G, Nokia E66
|
Ekranizacje książek Agaty Christie
Jak dla mnie, Herkules Poirot, będzie miał zawsze twarz Davida Sucheta. Widziałem kilkadziesiąt filmów na podstawie książek o tym Belgijskim detektywie i ani razu nie byłem rozczarowany. Nawet serial trzyma poziom. Zawsze były to jednak filmy z Suchetem, nie potrafie sobie wyborazić nikogo innego w tej roli. Próbowałęm ogładać inną wersję "Morderstwa w Orient Expresie" Herkulesa grał chyba Albert Finney, ale to już nie było to, nie bło to:)
|
04 paź 2008 15:03:26 |
|
|
Konto usuniete
|
Na Hallmarku leciały ekranizacje, oglądałam niektóre, ale szczerze mówiąć książka o 100 razy lepsze.
Bardzo lubie Aghate Christie. Uważam że to co napisała nie nadaje się na ekranizacje. A jeżeli tak, musi być to wydane po mistrzowsku.
|
25 paź 2008 11:04:21 |
|
|
Użytkownik
|
Ja oglądałam m.in. "Śmierć na Nilu", bardzo mi się podobała, była nieco bardziej "żywa" niż książka, zresztą ze wszystkim powieściami Christie jest tak samo- książki mają zazwyczaj nieco wolniejszy przebieg, filmy są bardziej "skompresowane". Ale nie krytykuje ani jednych ani drugich, bo mi się podobają, szczególnie grający Herculesa taki okrągły aktor, nie pamiętam nazwiska...
|
14 lis 2008 20:07:21 |
|
|
Użytkownik
|
Zgadzam sie z poprzednikami ze odtworca glownej roli detektyw Poirot,jego zaokraglony brzuszek i czarny wasik nieodzownie lacza sie z ksiazkami Agathy Christie.Filmy te wspaniale oddaja atmosfere miejca akcji czy dzieje sie to w super ekskluzywnym pociagu czy na pokladzie statku plynacego po Nilu.Detektyw zwykle od razu podejmuje sie rozwiazania tajemniczego zabojstwa i czesto im bardziej poznaje wspoltowarzyszy podrozy,tym bardziej przekonuje sie ,ze kazdy mial motyw.Czasem troszke naiwny ale pelen uroku.
|
20 gru 2008 1:10:30 |
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 4 ] |
|