Teraz jest 25 lis 2024 12:27:12

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1387 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67 ... 93  Następna strona
Aktualnie czytane 
Autor Wiadomość
Użytkownik

"Arcymag" Rudazow Aleksander - dziwna książka, dla mnie rozkręciła się po przeczytaniu 1/3 całości. Ogólnie pozytywne odczucia mam do niej, zamierzam przeczytać wszystkie, a przynajmniej większość z serii wydawniczej Obca Krew.

27 wrz 2008 19:55:22
Pocketbook Killer

eCzytnik: Kindle 3 WiFi
Ponownie zabrałem się za "Filary Ziemi" Kena Folleta. Moim skromnym zdaniem książka, której nikt nie powinien pominąć. Folettowska wizja XII-wiecznej Anglii plus to coś, które nie pozwala zasnąć wtapiając czytającego w losy bohaterów. A kiedy juz skończę to zabiorę się za "Świat bez końca" czyli kontynuację Filarów.

Hm no jak dla mnie to nieco przydługa ta ksiązka była i w sumie po przeczytaniu czułem się jakbym obejrzał serial produkcji wenezuelskiej / brazylijskiej. Drugiej części nawet nie zacząłem.

Cytuj:
"Arcymag" Rudazow Aleksander - dziwna książka, dla mnie rozkręciła się po przeczytaniu 1/3 całości. Ogólnie pozytywne odczucia mam do niej, zamierzam przeczytać wszystkie, a przynajmniej większość z serii wydawniczej Obca Krew.

Nie dasz rady.

-----

W chwili obecnej czytam "Pan Milczącego Królestwa" Cooka. Przebrnąłem przez pierwszą połowę ksiązki - 350 stron i teraz się w końcu robi ciekawiej. W tle planuję zabrać się za Kosika i jego Vertical.

//Cormac McCarthy - Droga

28 wrz 2008 9:38:59
Skończyłem 2 książki Tony Halika, "Z kamera i strzelba przez Mato Grosso" i "180.000 km przygody", w tym tygodniu zabieram sie za Sapkowskiego "Narrentum" a na liście do końca roku mam jeszcze: Dostojewski Fiodor - Idiota
Noah Gordon - Rabin
Twain Mark - Książe i Żebrak
Zimler Richard - Ostatni Kabalista Lizbony
Wołoszański Bogusław - Twierdza Szyfrów
Gordon Noah - Spadkobierczyni Medicusa
Zamarowski Wojciech - Tropami 7 cudów świata

Powinienem do końca roku zdąrzyć :)

29 wrz 2008 5:32:46
Użytkownik

Ja po przeczytaniu Sagi o wojnie swiatow Feista Raymonda, czytam teraz nastepna kontynuacje losow Midkemii w dziedzictwie wojny swiatow (aktualnie jestem przy tomie 2 "Skrytobojcy w Krondorze"). Dalsze tomy moze juz tak nie wciagaja jak te pierwsze, ale nadal trzymaja w napieciu i nie pozwalaja odetchnac wczeniej, nie pozwalajac odetchnac przed koncem bierzacej akcji, ktora tez nie jest nigdy zbyt krotka.
Po skonczeniu planuje zabrac sie za nastepna sage Raymonda, noszaca nazwe Sagii o wojnie z wezowym ludem.

On towards the gates of reason
Fight for the truth and the freedom, Gloria!"

29 wrz 2008 17:13:59
Użytkownik

Obecnie ponownie wziąłem się za książki Andrzeja Sapkowskiego, zarówno cykl o wiedzminie jak i husycki.

Through power, I gain victory.
Through victory, my chains are broken.
The Force shall free me.
Obrazek

29 wrz 2008 18:11:22
Zobacz profil WWW
Użytkownik

Ja właśnie zabieram się do "Diamentowego tronu" Eddingsa. To tom pierwszy cyklu Dzieje Elenium. Właśnie skończyłam jego Malloreon, z jak najbardziej pozytywnymi reakcjami, więc mam nadzieję, że i tym razem się nie zawiodę.:)

29 wrz 2008 22:55:22
Użytkownik

To może być zadziwiające, ale właśnie zabieram się za czytanie opowiadań Sapkowskiego po raz pierwszy. Namówił mnie do tego mój przyszły mąż, który nie mógł uwierzyć, że do tej pory jeszcze nie przeczytałam ani jednej książki Sapkowskiego :)
Jak na razie całkiem miło się go czyta.

— Oscar Wilde

29 wrz 2008 23:25:41
Użytkownik

A ja właśnie zdobyłem książkę, którą obiecałem sobie przeczytać chyba z 6 lat temu, a mianowicie "Byłem Kamikaze" Ryuji'ego Nagatsuka :D Jest to autobiografia, więc o tyleż ciekawsza książka, iż pisana na faktach autentycznych z życia osoby, która faktycznie była podczas wojny w jednostce Kamikaze :)

30 wrz 2008 17:29:54
Użytkownik

Cytuj:
Cytuj:

Nie dasz rady.

Dlaczego? Aktualnie jestem przy "Bez litości" Miroslav'a Zamboch'a :) Ciekawie się zapowiada. Równolegle czytam Huff Tanyi "Brama mroku i krąg światła", świetne urban fantasy.

30 wrz 2008 19:48:01
Użytkownik

Ja właśnie czytam "Dolinę nicości" Bronisława Wildsteina......zapowiada się bardzo dobrze. A kilka dni temu skończyłam po raz enty "Emme" Jane Austen. :)

30 wrz 2008 23:40:45
Użytkownik

eCzytnik: Kindle 3
Aktualnie czytam "Uczeń Skrytobójcy" Robin Hobb. Jestem już przy końcu. Po niej czeka już kolejna książka z serii.

01 paź 2008 22:54:50
Użytkownik

Czarny ogród - Małgorzaty Szejnert - taka mała lekcja historii o ludziach, przez ludzi i dla ludzi... O dziwo podoba mi się :)
Trylogia Czarnego Maga - 03 - Wielki mistrz - Trudi Canavan nie muszę chyba reklamować - seria fantasy pisana prosto, acz ze smaczkiem. Można przy tej pozycji odreagować...

ebook:
Kisuny - Artur Baniewicz - Lekkie fantasy polityczne ...

No i zaczynam, różne akademickie buble, ale to już inny temat ;)

---,,,^..^,,,---

Ostatnio edytowano 03 paź 2008 11:47:01 przez lille, łącznie edytowano 2 razy

02 paź 2008 16:53:26
Użytkownik

Ebook:Zaprzysiężony bogu wojny-jak na razie niezła fantasy.Papier:W.E.B. Griffin-Z rozkazu prezydenta,dobra sensacja.Chyba przeczytam resztę tej serii.

02 paź 2008 19:45:58
Użytkownik

Ja teraz czytam Wicehrabiego de Bragellone niestety wyjątkowo drobnym drukiem. Nigdzie nie mogę trafić na e-book. Poza waszą stroną a jestem tu nowa. Obawiam się że skończę zanim napiszę 20 postów.:) Może to śmieszne takie książki czytać, ale jako dziecko nie miasłam na to czzasu. Czyta ktoś takie rzeczy jeszcze?

03 paź 2008 12:31:34
Użytkownik

ok miesiaca zacząłem cykl Nowa era jedi ( star wars) i obecnie jestem na 4 cześći :
Duologia Agenci Chaosu - James Luceno
Tom I - Próba Bohatera
polecam

03 paź 2008 16:06:22
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1387 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67 ... 93  Następna strona