Teraz jest 25 lis 2024 4:58:43

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1387 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54 ... 93  Następna strona
Aktualnie czytane 
Autor Wiadomość
Użytkownik

"Portret Doriana Graya" Wilde Oscar, a w międzyczasie Agatha Christie i Ian Rankin "Martwe dusze". Polecam zwłaszcza tego ostatniego. Przyjemny triller

19 cze 2008 12:04:16
Użytkownik

Jestem w trakcie czytania powieści Carda Orsona Scotta - "Glizdawce".
Akcja rozgrywa się na planecie Imaculata, skolonizowanej przez człowieka setki pokoleń wcześniej. Cywilizacja ludzka jest jednak w ciągłym zagrożeniu. Zgodnie z przepowiednią ratunek lub ostateczną zagładę ma przynieść potomkini Kapitana Statku.

19 cze 2008 21:36:37
Jestem w trakcie czytania książki "Ostateczni" Henryka Wiatrowskiego.

20 cze 2008 12:00:54
A ja mam plan, wielki plan :D dzisiaj zaczynam czytać "sagę o ludziach lodu", następnie gdy skończę "sagę o czarnoksiężniku", która jest kontynuacją sagi o ludziach lodu. Na koniec chce przeczytać finalną kontynuację obu sag: "sagę o królestwie światła". Łuuu…, ale się tego nazbierało :D

20 cze 2008 12:05:48
To ja mam w planach przeczytać całą sagę Miecz Prawdy Terry'ego Goodkinda. 'Pierwsze Prawo Magii' jest dla fanów fantasy z pewnością nie lada kąskiem. Książkę czyta się niesamowicie, akcja jest bardzo wciągająca, zaś autor popisuje sie ogromną pomysłowością. Nie zdradzam szczegółów, ale z pewnością sami się przekonacie (jeśli jeszcze nie znacie tej serii). Terrego Goodkinda polecam całym sercem, jednak muszę byc przy tym szczery. Pierwsze kilka tomów jest wyśmienitych, następne jednak psują się okrutnie. Na szczeście Nadzieja Pokonanych (tom 6) i Pożoga (tom 9) są w moim przekonaniu lepsze:)

20 cze 2008 14:36:31
Użytkownik

Obecnie czytam "W gąszczu luster. Powieść o CIA". Robert Littell w swej powieści szpiegowskiej przedstawia losy kilku pracowników Centralnej Agencji Wywiadowczej na przestrzeni 45 lat (1950-1995).

21 cze 2008 20:49:29
Użytkownik

Ja Jedi - Jak na razie zapowiada się na najlepszą książkę ze świata SW jaką do tej pory przeczytałem. Pozwala zglebić uczucia i rozterki zwykłego kandydata Jedi.

I wreszcie się dowiedziałem jak to jest.. poczuć moc :P

22 cze 2008 17:42:02
Użytkownik

Obecnie czytam powieść Dennisa Lehane "Gdzie jesteś, Amando?”. To tajemniczy, fascynujący thriller, którego akcja rozgrywa się w mrocznych zaułkach Bostonu.

27 cze 2008 21:51:41
Właśnie zaczęłam książkę Karen Robards "Po tej stronie nieba". Opowiada o młodej dziewczynie, która po śmierci ojca wyjeżdża z Anglii do dzikiego i prymitywnego kraju za oceanem, do swojej przyrodniej siostry. Niestety okazuje się, ze jej siostra nie żyje. Jestem dopiero na początku wiec niewiele wiecej mogę napisać. Czytałam już kilka innych tytułów tej autorki i mam nadzieję, ze ten będzie również mi sie podobał.

28 cze 2008 15:47:15
ja po raz drugi czytam W. Lachowicz "przeklinam cię, ciało"

28 cze 2008 15:52:30
Użytkownik

A ja po raz kolejny sięgnęłam po "trylogię" - to znaczy w moim domowym wydaniu ta książka jest "trylogia"; nowsze wydanie mieści się pewnie w jednej, elegancko wydanej książce - Margaret Mitchell "Przeminęło z wiatrem". A potem sięgam po drugą "nieśmiertelną" pozycję tj. HH Davida Webera.

Ja się chyba nie nadaję do czytania "poważniejszych" książek; przed dwoma godzinami skończyłam po raz drugi czytać "Sto lat samotności" (głównie dlatego, by się przekonać, czy za drugim razem tak mnie wciągnie, jak za pierwszym nie wciągnęło - wiem, masło maślane)_- dobrze napisane, wspaniały język literacki, ciekawie nakreśleni bohaterowie... mogłabym tak bez końca wymieniać, ale nie ma w tej książce NIC, co by mnie TAK NAPRAWDĘ zainteresowało. Jest ciekawa, to prawda, ale nie zapada w pamięć. Przynajmniej nie mnie; przeczytałam, bo nie miałam niczego innego pod ręką.

Tak wiele chciałby jej jeszcze powiedzieć!
- Powodzenia - mruknął.
- Jest niezbędne nam wszystkim - odparła poważnie i odeszła.

29 cze 2008 22:39:39
Użytkownik

Rany, już podoba mi się ten temat... Co aktualnie czytam? (hihi, będę często pisać :P)
obecnie:
Cykl Xanth (dopiero drugi tom)
Herodiada (w wersji ebook)
Opowieści niesamowite z prozy rosyjskiej (np. wieczorem przed spanniem - "totalna masakra")
Wszystko zależy gdzie akurat jestem i jaki mam nastrój.
Aha, zapomniałam!
jak jestem w pracy to czytam ustawy i rozporządzenia do nich!

A właśnie, zauwzyłam, że niektórzy tu czytują czasopismo fantastyka (wybaczcie ignorancję, ale gdzie je mozna dostać/jak zaprenumerować? na mojej prowincji niestety w żadnym kiosku o tym nie słyszano)

01 lip 2008 9:41:22
Użytkownik

Może tutaj spróbuj? :P W końcu masz już dostęp do biblioteki. :P

Zacząłem "Katedrę w Barcelonie". Po kilkunastu pierwszych stronach stwierdzam, że książka jest przeciętna. Mam tylko nadzieję, że dalej się rozkręci, bo ma sporo stron. :)

01 lip 2008 11:56:03
Zobacz profil WWW
Jestem w trakcie czytania "Na Ostrzu Norza" Miroslawa Żambocha , pisarza czeskiego. Spodziewalem sie czegos w rodzaju Wiedzmina ale Koniasz bo tak nazywa sie glowny bohater to troche inna bajka. Swiat bez nieludzi i prawie bez czarow ale ciekawy i rozlegly , fabula wartka i zaskakujaca , a krew sika z kartek jak z aorty. Warto przeczytac.

01 lip 2008 17:14:18
Pocketbook Killer

eCzytnik: Kindle 3 WiFi
A właśnie, zauwzyłam, że niektórzy tu czytują czasopismo fantastyka (wybaczcie ignorancję, ale gdzie je mozna dostać/jak zaprenumerować? na mojej prowincji niestety w żadnym kiosku o tym nie słyszano)

Teraz wychodzi też w formie elektronicznej :)
http://www.fantastyka.pl/index.php?go=cyfrowe

Ja aktualnie rozpocząłem Mike Carey - Mój własny diabeł. Za wcześniej by pisać coś o książce po kilkunastu stronach :>

//Cormac McCarthy - Droga

01 lip 2008 18:52:50
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1387 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54 ... 93  Następna strona