|
|
Teraz jest 05 sty 2025 17:44:10
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 5 ] |
|
"Niedostrzegalność Doskonałości"
Autor |
Wiadomość |
Użytkownik
Dołączył(a): 16 lip 2007 18:24:08 Posty: 211 Lokalizacja: Land Of No Return
|
"Niedostrzegalność Doskonałości"
Samotnie stojąc na wodzie niczym Chrystus Spoglądam na ten świat z całkiem innej strony Ten świat jest mój, z resztą – żaden nie wasz Nie potraficie go dostrzec...
Wasz świat jest ubogi, jak to ciało, które tuli się W objęciach śmierci, Pani tegoż jeziora Skulone wiecznie, unoszące się w nieskończoność Niby takie normalne, a niezwykle tajemnicze Nikt go nie podniesie, do grobu nie pochowa Jesteście skazani na piekło tajemnic Tak, jesteście na nie skazani
Wasz świat jest jasny, niczym promień, który pada Na srebrzystą trawę, rozgoryczoną przez księżyc Ziele szepczące pod nosem swe ciche pieśni Niby takie normalne, a niezwykle tajemnicze Nikt nie wysłucha jej pieśni, zatka uszy Jesteście skazani na piekło tajemnic Tak, jesteście na nie skazani
Wasz świat jest brzydki, jak te drzewa, które płaczą Każde inne, każde szkaradne, po cóż je kochać? Szlochające wiedźmy, nikomu z was nie przypadną do gustu Niby takie normalne, a niezwykle tajemnicze Nikt nie pocieszy prawdziwe niewiasty, skażone bólem Jesteście skazani na piekło tajemnic Tak, jesteście na nie skazani
Jeśli możesz Naturo powiedz sama Czyż ludzie naprawdę nie doceniają Twej urody, Czy też zostałaś odstawiona w zapomnienie? Przez świat zwyczajny, z pewnością W moim świecie na zawsze pozostaniesz Zaufaj mi... Zaufaj...
by Nelo_Angelo
------------------------------
To jest taka mała refleksja nad sentymentem
Nie jest to łatwy utwór, ostrzegam
24 mar 2008 8:51:22 |
|
|
Użytkownik
Dołączył(a): 20 mar 2008 21:09:44 Posty: 39 Lokalizacja: Wojkowice
|
To przekonanie, ta pewność jest przerażająca :
"Jesteście skazani na piekło tajemnic
Tak, jesteście na nie skazani"
_________________ By zobaczyć strach w twoich oczach, jest gotów na wszystko,
żeby poczuć bicie twego serca w swej dłoni...
http://queenmargot.blog.onet.pl
|
24 mar 2008 12:21:06 |
|
|
Użytkownik
Dołączył(a): 29 mar 2008 23:11:10 Posty: 39 Lokalizacja: Nimnaros
|
Bardzo mi się podoba. Trzyma klimat. Nie będę ryzykował interpretacji, ale mam wrażenie, że czujesz tego bluesa
Odnośnie cytatu powyżej: Sam w sobie jest piękny, taki dosadnie prawdziwy, ale ta pewność w nim zawarta mnie zastanawia: Czy nie lepiej dzielić się swymi przeżyciami z ludźmi? Czemu pogodzić się ze ślepotą ludzkości, zamiast próbować ją uzdrowić? A może nie mówisz do wszystkich, tylko do jakiejś grupy ludzi?
_________________ Kiedy siła miłości przezwycięży miłość do siły - świat pozna pokój.
Hendrix
|
31 mar 2008 17:12:19 |
|
|
Konto usuniete
|
bardzo podoba mi sie ten cytat "Wasz świat jest jasny, niczym promień, który pada
Na srebrzystą trawę, rozgoryczoną przez księżyc" wiersz fajny taki pelny tzn. latwo go zrozumiec chociaz pisany troche tak zawile swietny poprostu
|
24 kwi 2008 19:13:14 |
|
|
Użytkownik
|
Re: "Niedostrzegalność Doskonałości"
Czytając twój wiersz, włączyłam sobie "Andrea Bocelli - Romanza", by móc odnaleźć głębię.
Świat, w którym każde z nas żyje, powinien być przez nas idealizowany, by mógł być piękniejszy i by mógł przynosić nam nowe doznania. A tylko będzie niezapomniany, gdy dostrzeżemy drobnostki, tak jak pierwsze kwiatki, budzące się do życia wiosną, wietrzyk, która muska twa twarz, gdy siedzisz przed domem, słoneczko uśmiechające się do Ciebie w chłodny dzień.
Takie refleksje wywołał we mnie twój wiersz.
|
29 kwi 2008 18:22:38 |
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 5 ] |
|