Teraz jest 24 lis 2024 16:04:39

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1387 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34 ... 93  Następna strona
Aktualnie czytane 
Autor Wiadomość
kolejny już raz "Człowiek który słucha koni" - Monty Roberts. Obowiązkowa ksiażka dla wszystkich zainteresowanych jeździectwem

27 mar 2008 0:29:00
Użytkownik

Ostatnio „Po długim tentegowaniu w głowie” przed regałem biblioteki (jak zwykle działu fantastyki) wzrok mój padł na książki J. V. Jones jakiś trzy tomowy cykl „Księga słów” w skład którego wchodzą „Uczeń” „Pan i głupiec” i „Zdradzony”. Właśnie jestem można powiedzieć po gwałtownym połknięciu tych że książek tak że mogę swobodnie oddychać. Bardzo polecam książka która nieźle trzyma w napięciu bardzo ładnie i wyraziście wykreowane postaci. Książka wielowątkowa a wszystkie wątki powoli zaczynają się splatać w ostatnim tomie. Moim zdaniem super relaks a zarazem bardzo dojrzała powieść 6/6.

27 mar 2008 0:32:55
Polecam "Grę" Scott'a McBain-właśnie kończę. Książka trzyma w napięciu od początku do końca. Może polityczna intryga trochę wydaje się być naciągana, ale nie odbiega od innych podobnych książek.

27 mar 2008 2:28:06
Przeczytałem Renegata Magdaleny Kozak. W dzień. Zmieniłem zdanie o jej twórczości. O ile Nocarz był banalny, to Renegat już jest dużo dojrzalszą pozycją. Bohaterowie nie są dwuwymiarowi, dialogi nie trącą banalnością a akcja jest niesamowicie wartka. Już się nie mogę doczekać kolejnej pozycji w tym cyklu. Polecam bardzo zdecydowanie

27 mar 2008 11:42:46
Użytkownik

Wlasnie czytam Bóg urojony Richarda Dawkinsa. Pewno wiekszosc zna Richarda Dawkinsa, przynajmniej ze slyszenia, jako autora Samolubnego genu. Ksiazka bardzo ciekawa, merytorycznie poprawna. Dowiedzialem sie o wielu ciekawych faktach na temat religii. Na razie jestem w polowie, ale juz od poczatku podziwiam autora za jego odwage. Ciekawe czy byly jakies mocherowe kolka rozancowe przed budynkami ksiegarn gdzie ja sprzedawano...?

27 mar 2008 14:17:22
polecam

27 mar 2008 17:29:25
obecnie pisxze prace z Camusa wiec zaczytuje sie w jego powiesciach, esejach itp :) Dzuma, Czlowiek zbuntowany, obcy, upadek, mit syzyfa

28 mar 2008 2:06:00
obecnie "Historyk" Elizabeth Kostova
polecam

Doskonała książka. Ja czytałem ją w oryginale. Język, sposób kreowania świata, stopniowania napięcia - bardzo fajny. Jedyne co mnie razi to końcówka - nie będę zdradzał o co chodzi, bo może ktoś będzie sam to czytał.

Ja obecnie czytam "Świat jest pełen chętnych suk" Jacka Piekary. Nie wiem czemu wydawca zdecydował się na tak odrzucający tytuł, bo same opowiadania są doskonałe i zróżnicowane. Ja się długo zastanawiałem zanim sięgnąłem po tę pozycję - właśnie przez tytuł. Ale szczerze polecam - jak wszystko co napisał ten autor.

28 mar 2008 11:37:05
Pocketbook Killer

eCzytnik: Kindle 3 WiFi
Ja obecnie czytam "Świat jest pełen chętnych suk" Jacka Piekary. Nie wiem czemu wydawca zdecydował się na tak odrzucający tytuł, bo same opowiadania są doskonałe i zróżnicowane. Ja się długo zastanawiałem zanim sięgnąłem po tę pozycję - właśnie przez tytuł. Ale szczerze polecam - jak wszystko co napisał ten autor.

Ciebie odrzuciło ale o wiele więcej ludzi ten tytuł przyciągnął , a o to wydawcy właśnie chodziło. I mnie ten zbiór również się bardzo podobał. Piekara w najwyższej formie.

//Cormac McCarthy - Droga

28 mar 2008 12:54:22
Ja ciągne druga część Prawa miecza Wilbura Smitha. Kapitalny obraz Płudniowej Afryki przed wybuchem II wojny Światowej, powolnego wpływu komunistów i wzrastającej świadomości czarnych. Właśnie pojawiła się postać Nelsona Mandeli jako młodego, zapowiadającego sie prawnika. Im blizej końca, tym wiekszy żal, rozstać sie z bohaterami.

28 mar 2008 13:41:49
A ja wlasnie skonczylam "Stowarzyszenie umarlych poetow" po raz enty...ale naprawde kocham ta ksiazke.

28 mar 2008 14:40:08
U mnie w tej chwili na tapecie jest "Niegrzeszny Mag" Eugeniusza Dębskiego. O ile dotąd oprócz serii o detektywie Yeatesie to średnio za Dębskim przepadałem to "Niegrzeszny Mag" mi podszedł. Ciekawie napisane, z humorem...

więcej info o książce w Bibliotece:

Kod:
http://biblioteka.eksiazki.org/index.php/Niegrzeszny_mag

28 mar 2008 15:00:12
Ja teraz zdobyłem opowiadania Bułhakowa "Pan Piłsudski", oraz zabieram się za "Don Kichota" Cervantesa. Dobra dawka humoru.

28 mar 2008 17:48:08
Użytkownik

Tym, którzy lubią ciekawostki z życia słynnych ludzi a zwłaszcza ich intymne szczegóły polecam książkę Laury Laurenzi "Najsłynniejsze historie miłosne XX wieku. Jest to zbiór osiemnastu historii słynnych ludzi, ich tajemnice, cierpienia, uniesienia, historie miłości, wierności i zdrady.
Ewa Braun i Adolf Hitler, Yoko Ono i John Lennon, Jacqueline Bouvier i Jon Fizgerald Kennedy, to niektórzy bohaterowie książki.

28 mar 2008 18:47:07
Użytkownik

Ja aktualnie czytam Więzy krwi Kossakowskiej i jak na razi ebardzo ciekawe opowiadania. Ale jadnak nic nie przebije Siewcy wiatru

28 mar 2008 19:09:36
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1387 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34 ... 93  Następna strona