siema pojawilem sie na tym forum po raz pierwszy disiaj i od razu jak tylko przeczytalem ten post to musialem napisac. chodzi mi o to ze napisales "Tylko w takim razie po co wtrącili Kitiare do fabuły albo dyski" wiec odpowiadam: KITARA to jedna z najwazniejszych osob w calej seri dragonlance, pojawia sie we wiekszosci ksiazek a jej dokonania wywarly niemaly wplyw na historie Krynnu. jej smok SKIE wystempuje w nastepnych czesciach (smoki upadlego slonca) nie jako skie tylko jakos inaczej sie tam nazywa i jest postrachem niebios, w legendach kiedy Raistlin zuca wyzwanie krolowej ciemnosci Kit atakuje Palanthas i prawie zabija Dalamara. syn Kitary i Sturma w smokach upadlego slonca ratuje swiat razem z bratankiem Raistlina a synem Caramona Palinem Majere. A co do dyskow to tekst ktory jet na nich (ZLO OBRACA SIE PRZECIWKO SAMEMU SOBIE) znajdujemy we wiekszosci ksiazek. wiec nie sa to watki nieistotne
------------------ Dodano: Dzisiaj o 20:59:51 ------------------
juz obejzalem. nie jestem zachwycony ale lepsze to niz nic. ale przypomnijcie sobie jak Tolkiem napisal wladce a potem zrobono anime nie byla nadzwyczajna ale fani Tolkiena ogladali to i byli szczesliwi ze zwrocono owage na ten tytól a potem zrobili film. wiec my tez musimy czekac i wypatrywac filmu.
mam pytanie czy kolejne tytuly beda ekranizowane jak tak to kiedy gdzie ich szukac