Teraz jest 24 lis 2024 13:09:10

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1387 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 ... 93  Następna strona
Aktualnie czytane 
Autor Wiadomość
"Córka grabarza" niesamowitej moim zdaniem powieściopisarki Joyce Carol Oates to książka warta przeczytania! Oczywiście-jeśli ktoś z Was lubi epicki nastrój:)
Ja lubię.I polecam bardzo tę książkę...."Urodziłaś się tutaj, więc nic ci nie zrobią"...słowa grabarza nabierają niesamowitych racji i okazują się być bodźcem do walki o tożsamość głównej bohaterki-Rebeki.Aż chciałoby się napisać więcej...no, ale nie.Nie.Po prostu przeczytajcie.

17 mar 2008 13:05:52
Użytkownik

Właśnie skończyłam czytać Morderstwo w orient Expresie, a zaczynam (właśnie za bardzo nie wiem, czy zacząć to, co zamierzam zacząć) Janet Evanovich - Po pierwsze dla pieniędzy.

You showed me your love in the light of the stars

Cast your eyes on the ocean
Cast your soul to the sea
When the dark night seems endless
Please remember me.

17 mar 2008 21:21:43
Zobacz profil WWW
Stephen King - Misery i Shakespeare- As You Like It no i do skoly mam Fred Vargas - L'homme aux cercles bleus (ale nie lubie za bardzo >> )

18 mar 2008 0:47:06
Pocketbook Killer

eCzytnik: Kindle 3 WiFi
Ja kończę "Niech żyje Polska.HURA!" tom 1 i zabieram się do tomu 2. Świetny zbiór może nie tyle opowiadań, co pisarzy polskiej fantastyki. Tylu w jednym miejscu to jak gwiazdka
Zupełnie przeciętny zbiór, lepsze antologie wydaje Runa albo Solaris. Polscy autorzy, poza kilkoma rodzynkami, nie umieją pisać opowiadań. Czy może raczej umieją ale są one co najwyżej średnie.

//Cormac McCarthy - Droga

18 mar 2008 12:55:49
Właśnie skończyłem czytać "Pożegnanie z bronią" i jestem trochę rozczarowany - mam nadzieję, że "Komu bije dzwon", do którego się przymierzam, okaże się zdecydowanie lepszy.

18 mar 2008 15:01:47
Aktualnie "Wizje lokalna" Lema i "Extense" Dukaja, jak narazie obie sprawily na mnie swietne wrazenie.

18 mar 2008 19:26:30
Użytkownik

A ja polecam wszystkim książkę Santiago Roncagliolo "Wstyd". Niesamowita rodzinka. Ciekawe zdarzenia. Odpowiednia doza świetnie przyprawionego humoru.Tylko czytać i cieszyć się, że takie książki jeszcze się ukazują.

18 mar 2008 21:52:39
Ja pochłaniam książki tonami, więc chociaż napiszę co obecnie czytam, jutro albo pojutrze się to zmieni. Ale w tej konkretnie chwili jest to Ursula K. Le Guin "Opowieści Orsiniańskie". W kolejce czeka chyba z siedem następnych. Czytam to co było w bibliotece i nie zapowiada się na kompletną porażkę...

19 mar 2008 19:02:29
Użytkownik

Zaraz potem biorę się za "Alicję" Piekary.

19 mar 2008 22:52:00
Ja się wziąłem za czytanie Martin George R. R. - Pieśń Lodu i Ognia 2 - Starcie królów niestety tlko e-book :/ bo narazie brak kasy na książkę :/ heh może w końcu będzie to urządzonko przenośne do e-booków.

19 mar 2008 23:40:58
Ja skończyłem czytać Eugeniusza Dębskiego - cykl o Xameleonie, Piekary o Mordimerze. Obecnie zabrałem się za Mroczną Wieżę Kinga. Skończyłem pierwszy tom i mnie zamurowało. Jak zwykle dla Kinga jest to rewelacja. Dziś w pociągu poczytam sobie II tom. Już się nie mogę doczekać.

20 mar 2008 13:51:15
Użytkownik

Zaczęłam czytać książki Nicholasa Sparksa. Poza tym pochłaniam książki Joanny Chmielewskiej jeżeli tylko wpadnie mi jakaś nieprzeczytana w rękę. Niestety w bibliotekach już takich nie znajdę:/ Właśnie jestem w trakcie książki tej autorki pt. "Zapalniczka". Jest zabawna jak wszystkie inne.Polecam.

20 mar 2008 14:44:03
Użytkownik

Właśnie mam przed sobą tomik sentencji ks. Mieczysława Malińskiego "Ciesz się życiem" dostałam go kilka dni temu od przyjaciółki która twierdzi że potrzebne mi jest jakieś pozytywne nastawienia innych ludzi do życia bo podobno z moim jest coś nie tak :) W książeczce tej do każdego dnia w roku jest odpowiednia sentencja ja jestem na 22 stycznia dopiero ale noc jeszcze długa. Staram się je czytać i nad każdym się zastanawiam nad niektórymi chyba aż za bardzo.

Dla zainteresowanych sentencja na 21 marca "I gdyby Ci sięzdawało, że nikomu na świecie nie jesteś potrzebny, pamiętaj że On Cię stworzył i postawił w tym właśnie miejscu i w tym czasie. Jesteś Jemu potrzebny."

21 mar 2008 22:44:03
Użytkownik

eCzytnik: SONY PRS 505
Pomijając książki zawodowe które czytam stale, właśnie przerabiam A.Norton cykl "Free Traders". Potem J.Zajdel dla podniesienia sprawności szarych komórek, potem Ursula K. Le Guin, potem... . NO właśnie... A może by tak jaką sensacje albo co innego? Fantastyka, fantasy, SF hmmmm. Ten rok zdecydowanie będzie rokiem fantastyki w moim czytelnictwie :). Przed chwilą sprawdzałem autorów w bibliotece.. Chodzi za mną ostatnio E.M.Remarque a tu cisza... Chyba skoczę założyć temat :)

22 mar 2008 0:28:09
Admin

eCzytnik: eClicto, iPad, K3 WiFi, K4
Skończywszy Na zachód od Edenu, przechodzę do Powrotu do Edenu. Mówca umarłych jest coraz bliżej mnie jednym słowem :lol: A potem w końcu Mroczna Wieża - za długo omijałem ten cykl.

Muad'Dib uczył się prędko, ponieważ najpierw przeszedł szkolenie jak się uczyć. A najpierwszą ze wszystkich otrzymał lekcję podstawowej wiary, że może się nauczyć. Szokuje odkrycie, jak wielu ludzi nie wierzy, że mogą się nauczyć, a o ile więcej uważa, że nauka jest trudna.

22 mar 2008 9:24:51
Zobacz profil WWW
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1387 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 ... 93  Następna strona