Problem synchronizacji kindla z Amazon i Goodreads
Problem nr 1 - Goodreads: Wchodzę z menu głównego "HOME" w listę menu po prawej stronie trzy kropki wybieram Goodreads. Wczytują się książki, komentarze itd. moje i znajomych. Mój Nick to Shrek74 i tu kolejne pytanie czemu automatycznie nie aktualizuje się postęp czytania książki z czytnika? Jak to naprawić? Zdjęcie nr: 2 - https://drive.google.com/file/d/1JucR9bcPNR378Yrqa7sIuQD3-4bCWClv/view?usp=sharing
Re: Problem synchronizacji kindla z Amazon i Goodreads
Po pierwsze pamiętaj, że Amazon wykupił goodreads i dlatego pojawiły się te integracje z kindlem. W moim kindle PW2 nie proponuje mi nawet dodawania do GR książek spoza kindle store. Po prostu te kupione w Amazonie "dodają się" i oznaczają jako przeczytane w powiązanym koncie.
A problem 3 to chyba małe nieporozumienie. To synchronizacja nie z GR, a pomiędzy urządzeniami na których czyta się tę samą książkę. Przykładowo: rozpoczynasz ebooka na kindlu, poczytasz trochę, potem otwierasz w aplikacji kindle na smartfonie i ta synchronizacja spowoduje, że możesz kontynuować na smartfonie tam gdzie skończyłeś na kindlu.