Inkpad3-czcionka w PDF licha-inny soft,czy inny czytnik? ;(
Witam!
Kupilem InkPad3 glownie do nauki z PDF bo technicznych ksiazek wiekszosc jest na PDF niestety. Ale... w koncu musialem i tak kupic iPad. Niestety chce/musze oszczedzac oczy. Poki co czytnik sluzy glownie do zwyklych ksiazek. Pomijajac brak opcji powiekszania ilustracji to najwiekszy problem to dosc niewyrazne czcionki w PDF ktore niestety sa dosc male i pewnie renderowane z odpowiednim antaliasingiem co skutkuje tym ze nie sa czarfne jak druk a raczej czare. Slabo sie to troche czyta - male szare literki na nie tak w koncu bialym tle.
A teraz pytanie. Moze jakis inna aplikacja wgrana na czytnik bedzie lepiej renderowala PDF? Prosil bym tylko nazwe zeby to jeszcze mialo wsparcie na nowym czytniku a reszte moze ogarne. Moglbym jeszcze konwertowac t epub ale kurcze nie po to kupoalem wiekszy czytnik zeby sie bawic w konwersje... Inna opcja to sprzedac/oddac rodzinie ten czytnik a kupic cos jeszcze wiekszego ale nie wiem. Tam wydam pewnie 2000 i bedzie inny problem
Jest tu ktos kto uzywa czytnika eink do technicznych pdf? Oczy mam tylko jedne ale wolalbym nie szastac na prawo i lewa pieniedzmi szukajac nieistniejacego zlotego srodka
A czytanie na ipad... Owszem da sie ale po pierwsze bardzo mi zalezalo na modelu mini - czyli wielkosc ekranu jak w InkPad a do tego ja siedze pol dnia na komputerze wiec oczy mam jak pewien minister zdrowia a jestem od niego chyba nawet ciut starszy
Będę wdzięczny za radę
Pozdrawiam!