|
Vortal •
Zarejestruj •
FAQ
• Zaloguj
|
|
|
Teraz jest 21 lis 2024 14:58:08
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 5 ] |
|
Touch Lux 4 i dziwne problemy z software
Autor |
Wiadomość |
Użytkownik
eCzytnik: Pocketbook Lux 4
|
Touch Lux 4 i dziwne problemy z software
Witam serdecznie
Dziś zakupiłem czytnik Pocketbook touch lux pro 4, przystąpiłem do jego konfiguracji i przy jej okazji pobrałem nowe oprogramowanie. Problem w tym, że najnowszy software przyniósł problem z dotykiem, jest on przesunięty 1 cm w dół, na dodatek działa mniej więcej 3/4 ekranu, góra i dół są "niedotykalskie". Po wnikliwej analizie internetu (i przy pomocy wujaszka google) udało mi się przywrócić stary software. Teraz mam pytanie - czy ten najnowszy software przynosi jakieś ZNACZĄCE zmiany? Coś w stylu obsługa nowych formatów, stabilne działanie czy coś w tym stylu? Czy jest w ogóle sens aktualizować, czy to podstawowe (stare) oprogramowanie powinno mi starczyć do radosnej obsługi urządzenia?
|
08 sty 2020 17:48:51 |
|
|
Użytkownik
Dołączył(a): 04 cze 2011 10:52:37 Posty: 2642 Lokalizacja: Kraków
eCzytnik: Kindle PocketBook Kobo Tolino
|
Re: Touch Lux 4 i dziwne problemy z software
Jeszce jakbyś podał, o jakich wersjach firmware'u mowa...
_________________ Pozdrawiam Cyfranek http://cyfranek.booklikes.com | https://www.facebook.com/cyfranekblog
|
08 sty 2020 20:58:16 |
|
|
Użytkownik
eCzytnik: Pocketbook Lux 4
|
W zasadzie to wszystkie powyżej 5.18.502 miały w/w problem z dotykiem, tylko na tym działa mi poprawnie. Zanim zadasz drugie z serii "użytkownik jest idiotą, ale nabiję sobie posta" pytanie - tak, próbowałem kalibrować dotyk na firmware 5.20.1508 (no i tych "pośrednich" też). Nie mam pojęcia też, z czym jest związane owo pytanie o wersję firmware, skoro znalazłem takie, które mi działa, a istota pytania dotyczyła tego, czy nowsze wersje wprowadzają jakieś znaczące zmiany. Zauważ też kolego Cyfranek, podkreśliłem nawet w swoim poprzednim poście słowo "znaczące", pisząc je dużymi literami, wręcz je wykrzyczałem według netykiety.
|
08 sty 2020 22:42:20 |
|
|
Użytkownik
eCzytnik: PocketBook InkPad 3 (740)
|
| | | | goomowiec napisał(a): W zasadzie to wszystkie powyżej 5.18.502 miały w/w problem z dotykiem, tylko na tym działa mi poprawnie. Zanim zadasz drugie z serii "użytkownik jest idiotą, ale nabiję sobie posta" pytanie - tak, próbowałem kalibrować dotyk na firmware 5.20.1508 (no i tych "pośrednich" też). Nie mam pojęcia też, z czym jest związane owo pytanie o wersję firmware, skoro znalazłem takie, które mi działa, a istota pytania dotyczyła tego, czy nowsze wersje wprowadzają jakieś znaczące zmiany. Zauważ też kolego Cyfranek, podkreśliłem nawet w swoim poprzednim poście słowo "znaczące", pisząc je dużymi literami, wręcz je wykrzyczałem według netykiety. | | | | |
NIe wiem czemu tak mocno się bulwersujesz. Kolega Cyfranek zadał jak najbardziej prawidłowe pytanie. Jak inaczej ma Ci odpowiedzieć czym się różni "najnowszy" soft od czego? Nikt nie wie z jakim softem ma porównać ten "najnowszy". Generalnie wielkich zmian się nie spodziewaj.
_________________ Czytniki: 1 - Onyx Book X61E - samoczynnie pękł ekran w trakcie całonocnego ładowania 2 - PocketBook Basic 2 (614W) - sprzedany w stanie idealnym po 20 miesiącach użytkowania. 3 - PocketBook Touch Lux 3 (626) - sprzedany w stanie idealnym po 55 miesiącach użytkowania. 4 - PocketBook Touch Lux 4 (627) - RIP (samoistnie pękł ekran). 5 - PocketBook InkPad 3 (740) - mój, PocketBook Verse(629) - żony, Kindle PW5 - syna, Kindle 8 - córki, Kindle 7 - zapasowy
|
09 sty 2020 1:01:28 |
|
|
Użytkownik
Dołączył(a): 04 cze 2011 10:52:37 Posty: 2642 Lokalizacja: Kraków
eCzytnik: Kindle PocketBook Kobo Tolino
|
Nie zadam, spokojna głowa. Radź sobie sam a ja idę ponabijać posty.
_________________ Pozdrawiam Cyfranek http://cyfranek.booklikes.com | https://www.facebook.com/cyfranekblog
|
09 sty 2020 7:20:14 |
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 5 ] |
|