Pocketbook Touch Lux 3 - problem
Hej, mam problem ze swoim czytnikiem. Polega on na tym, że jest... cały czas włączony. Gdy klikam na nim cokolwiek, czy to dotykowo, czy przez klawisze, czytnik wyłącza się i włącza z powrotem. Nie jestem w stanie nic na nim zrobić. Ponieważ cały czas się świeci, zostawiłam go, żeby się całkiem rozładował, odkryłam wtedy, że kiedy jest podłączony do zasilania, funkcjonuje normalnie i nawet mogę go wtedy wyłączyć.
Gdy podłączam czytnik do komputera, ten go nie widzi. (Edit, jednak widzi - osobno jako dysk USB i Touch Lux 3) Myślałam, że te problemy to może wina oprogramowania (był aktualizowany w tym samym dniu, w którym się popsuł), więc przywróciłam go do ustawień fabrycznych i to też nic nie dało.
Trochę mnie dziwi ta przypadłość, bo nie jest to czytnik, który często używam, wolę Kindla, a kupiłam go wyłącznie pod kątem Legimi. Można więc powiedzieć, że jest prawie jak nowy, nie wyeksploatowany, a tu takie coś. Jest w etui, nie zalałam go, ani nic z tych rzeczy.
Dodam, że nie wygląda na to, żeby to był problem baterii, czytnik całe dwa dni się świecił, nim całkiem się rozładował, poza tym wskaźnik baterii się zmienia.
Czy ktoś byłby w stanie mi powiedzieć, co się temu Pocketbookowi stało? Mogę to jakoś sama naprawić? Ewentualnie, gdzie w Krakowie mogłabym go zanieść do naprawy? Bardzo proszę o pomoc