|
|
Teraz jest 24 lis 2024 0:49:30
|
Autor |
Wiadomość |
Użytkownik
|
Ja bardzo lubię Lacrimosę, oprcz tego wiele włoskich wykonawcw, m.in. Gemelli Diversi, Tiziano Ferro i takie tam. Po co wszystkich wymieniac. Od czasu do czasu słucham Nightwish czy Theriona, ale ostatnio rzadko. Dziś przyszedł mi odtwarzacz, więc będę mogła w końcu słuchac czego tylko dusza zapragnie.
|
12 mar 2008 16:44:39 |
|
|
Użytkownik
|
Uwielbiam Perfect i Varius Manx (szczególnie dwa pierwsze albumy), z zagranicznych to: Evanescence, Linkin Park, Take That.
|
12 mar 2008 17:05:45 |
|
|
Użytkownik
|
Zdecydowanie preferuję zagraniczne zespoły takie jak Linkin Park, Evanescence czy Within Temptation. Z polskich toleruję Varius Manx, Perfect czy piosenki Patrycji Markowskiej.
Ogólnie jednak to zależy od mojego humoru. Potrafię słuchać non stop jednej piosenki, by na drugi dzień jej nienawidzić. Miałam tak kiedyś z piosenką "Poison" Alice Cooper. Genialna piosenka, moim zdaniem, ale po którymś razie miałam już drgawki na sam dźwięk pierwszych nut tego.
Zresztą często mi się zdarza, że nie lubię początków piosenek, a podoba mi się ich dalsza część. Po prostu jak słucham początków piosnek Kasi Cerekwickiej, to rodzą się we mnie instynkty mordercze...
|
12 mar 2008 18:50:06 |
|
|
Konto usuniete
|
Ja gustuje w nieco "starszej" muzyce(choć nie do końca).
Uwielbiam, wprost ubóstwiam zespół Omega z ich już starym jak świat przebojem.
Oprócz tego Scorpions(szczególnie White Dove w ich wykonaniu), Petula Clark, Toshiro Masuda, Linkin Park,Evanescence,Nirvana, Sonata Artica.
Z polskich to tylko Hurt trawię.
|
12 mar 2008 19:31:28 |
|
|
Konto usuniete
|
Ja powrocilam po latach do Pearl Jam i uzupełniam zaległosci. Jak sie okazało wcale nie wyrosłam z grunge
Polecam płyte Into the Wild Eddiego Veddera - soundtrack do filmu o tym samym tytule.
Poza tym chętnie slucham: Katie Melua, Radiohed, Audioslave, The Doors, Queen, Janis Joplin....
|
13 mar 2008 5:44:39 |
|
|
Konto usuniete
|
Within Temptation.... Era....te klimaty.
|
13 mar 2008 11:23:19 |
|
|
Użytkownik
|
A ja taki mix: Linkini, Era, Queens, Scooter, Gigi D'agostino, Eiffel, Sylwer
No i do tego muzyka orientalna
|
13 mar 2008 23:46:14 |
|
|
Konto usuniete
|
Słucham głownie metalu a tutaj naprawdę długo by wymieniać. Ostatnio namiętnie na tapecie jest Green Carnation, oraz niedawno odkryte Nation Beyond i Tragodia
|
14 mar 2008 15:34:07 |
|
|
Konto usuniete
|
A ja uwielbiam reagge, szczególnie to polskie "nasze" i tak "Vava Muffina", "Maleo Reggae Rockers, Paprika Korps, Dreadsquad.....
|
14 mar 2008 22:02:49 |
|
|
Użytkownik
Dołączył(a): 16 mar 2008 8:34:17 Posty: 41 Lokalizacja: kozienice/krakĂłw
|
Metallica, Rhapsody
oba metalowe.... o metallice nie muszę mówić. rhapsody - do epic metal (odmiana power metalu). teksty rhapsody traktują o fantastycznej krainie... na potrzeby piosenek istnieją opowiadania które przedstawiają podłoże na podstawie którego napisano te piosenki. http://www.epic-metal.com/host/poland/i ... pokaz&id=4
|
16 mar 2008 10:15:43 |
|
|
Konto usuniete
|
hehe no to ja lagodne klimaty - stare U2 BARDZO lubie;) no i wogole troche starego... Pink Floyd, Marillion... a do tego poezje spiewana w wykoaniu SDM-u. ha, a co!
|
17 mar 2008 12:59:45 |
|
|
Konto usuniete
|
Mnie ostatnio wpadly w ucho kawalki zespolu cascada i obecnie dla mnie to jest jeden z najleposzych zespolow
|
17 mar 2008 14:22:25 |
|
|
Konto usuniete
|
Ja polecam zespół My Chemical Romance, a zwłaszcza ich najnowszy album "The Black Parade". Ich krążek zawiera 14 piosenek, gdzie każda jest w innej intonacji. Od spokojnej "I don't love you", po "wykrzyczone" "Famous last words". Ogólnie polecam każdemu do przesłuchania.
|
17 mar 2008 15:04:21 |
|
|
Konto usuniete
|
Ostatnio Chinske(sp? ) piosenki sluham jak Fahrenheit lub S.H.E. i Danson Tang Yu Zhe i ogolnie OST z "It Started with a kiss " : D
|
17 mar 2008 23:48:27 |
|
|
Użytkownik
|
Ja jak kila osób wcześniej napisało również słucham polskiego HH. Lubie Wiele składów ale najbardziej cenie WWO, Moleste. Mówie tak ponieważ moim zdaniem poziom polskiego HH spada a Oni nadal trzymają wysoki poziom. Takie jest moje prywatne zdanie.
|
18 mar 2008 0:27:36 |
|
|