Witam serdecznie, zwracam się do Was z prośbą. Ostatnio przeczytałam dwie genialne książki Andre Norton z cyklu Murdoc Jern: cz.1 "Kamień nicości" oraz cz.2 "Gwiezdne bezdroża". Wczoraj przeczytałam ostatnie strony drugiej części i jestem bardzo zawiedziona jej końcem... Jest dla mnie szalenie niezrozumiały i wierzyć mi się nie chce, że to ostatnia część tego cyklu. Proszę Was bardzo, powiedzcie, czy jest może kontynuacja tej serii? Chyba że ktoś jest w stanie mi jakoś wytłumaczyć ten koniec... Może to i dziecinne, ale czuje taki ogromny niedosyt z tego powodu, że aż zdecydowałam się zajrzeć na forum... Gdzieś przeczytałam czyjś komentarz, że ?szkoda, że w Polsce nie ukazała się trzecia część tej trylogii? (czy jakoś tak) i to mi bardzo dało do myślenia - czy może jest kolejna część, ale w języku angielskim? Nie mogę zaspokoić swojej ciekawości...
Dziś trzeba pisać o mieczach, czarach, toporach i wojowniczkach w blaszanych bikini, wszystko inne to już jest nisza w niszy. Albo o nastoletnich wampirach.