Który zamiast Touch Lux 3
Używałem Nook,a Glow Light i bardzo go polubiłem. Niestety pochopnie oddałem go synowi. Jako następcę nabyłem wzmiankowany TL.
Tak jak Nook'a polubiłem (żeby nie powiedzieć pokochałem
) od pierwszego wejrzenia tak Pocketbook co najmniej mnie rozczarował.
Masa niepotrzebnych bajerów, kiepska ergonomia, ciemny ekran, kiepska bateria. Mam nadzieję że wydajność baterii (po tygodniu użytkowania i 3 ładowaniach) na poziomie 100 stron jest powodem usterki która zostanie na gwarancji usunięta. Tak czy inaczej chcę się tego kosztownego bubla pozbyć.
Który następny czytnik wybrać?
1 - Ergonomia maksymalnie zbiżona do Nooka - przyciski do przodu/wstecz zdublowane po obydwu stronach i przykryte (bez szpar), oddzielny wygodny przycisk do usypiania/wybudzania.
2 - Ekran o jasności Nooka ale wysokiej rozdzielczości.
3 - Podświetlenie - może być tak nierównomierne jak w Nooku ale MUSI być.
4 - Efektywne powłoki antyrefleksyjne
5 - Ekran dotykowy może być ale i tak z niego nie zamierzam korzystać - jakoś średnio pasuje mi papranie ekranu paluchami a potem zdzieranie powłok przy myciu - takie zboczenie fotograficzne;)
6 - Formaty minimum epub i pdf z sensowna obróbka tego ostatniego (nie tak jak w pocketbook'u jedynie przycinanie marginesów), fajnie żeby miał txt i doc.
7 - Pamięć wewnętrzna min 1GB albo slot kart pamięci
8 - cena do 500zł
PS Czytnik ma służyć do czytania a nie przeglądania internetu, gier czy facebook'a.
PS 2 Temat raczej pilny