Re: [T68,I86,M96] Opublikowano wersję 1.7.4RC
W obydwu przypadkach nie będziesz miał gwarancji jeśli coś pójdzie nie tak przy wgrywaniu ( firmware na onyx z tego co wiem nie jest "błogosławiony" przez dystrybutora ARTATECH ). Wydaje mi się że w obu przypadkach masz już gwarancję tylko na części i w wypadku problemów z oprogramowaniem powinieneś przywrócić ostatnią wersję firmware opublikowaną przez dystrybutora.
W przypadku jeśli masz zainstalowane firmware ARTATECH ( tak jest jak sądzę w twoim przypadku ) to żeby zmienić na BOOXTOR powinieś użyć
pakietu
http://www.ereader-store.de/DATA/M96/M9 ... 5_user.zip i później dopiera wgrać najnowszą aktualizację ze strony ereader.de.
Na stronach onyx international są publikowane dwa rodzaje aktualizacji jedne dla czytników dystrybuowanych przez ARTATECH i BOOXTOR/ORYG. Przy czym różnią się one jedynie oprogramowaniem , sprzęt jest ten sam: T68Lynx = T68 M96Universe = M96. Nie da się tak bezpośrednio wgrać ( bez pośrednictwa komputera ) oprogramowania pomiędzy tymi modelami - należy zawsze wpierw zmienić model uzywając odpowiedniego pakietu recovery.
W przypadku aktualizacji do Artatech na stronach onyx international w przypadku posiadania czytnika Artatech wystarczy wgrać samą aktualizację - jest to niewątpliwie łatwiejszy i bezpieczniejszy sposób. Po wgraniu aktualizacji musisz zrobić reset do ustawień fabrycznych.
BTW
Na ereader.de opublikowano wersje 1.7.4 ( o zmianach w stosunku do RC nie wiem )