|
Vortal •
Zarejestruj •
FAQ
• Zaloguj
|
|
|
Teraz jest 22 lis 2024 18:56:00
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 4 ] |
|
Konwersja słownika w formacie dic
Autor |
Wiadomość |
Użytkownik
eCzytnik: Tolino Shine
|
Konwersja słownika w formacie dic
Witam Mam taki oto problem. Posiadam kilka słowników w formacie dic, a chciałbym je przekonwertować na format quickdic. Czy to w ogóle możliwe (jeśli tak, to jak?)?
|
22 gru 2015 13:14:46 |
|
|
Użytkownik
eCzytnik: PB Mini, czasem InkBook
|
Re: Konwersja słownika w formacie dic
Pod nazwą i formatem dic kryje się tyle różnych odmian słowników i nie słowników że na tak zadane pytanie można odpowiedzieć "nie wiadomo".
Pytanie nakierowawcze więc na początek: z jakiego programu masz te dic i ewentualnie pod czym one działają.
|
22 gru 2015 14:17:06 |
|
|
Użytkownik
eCzytnik: Tolino Shine
|
Mam same pliki, które wcześniej gdzieś ściągałem do PocketBooka i na nim działały. W sumie to zależy mi na słowniku języka polskiego (i ewentualnie wyrazów obcych) w formacie quickdic.
|
22 gru 2015 14:34:13 |
|
|
Użytkownik
eCzytnik: PB Mini, czasem InkBook
|
PB ma własny format danych, wiec odkodować będzie trudniej, niż znaleźć te słowniki w oryginale (czyli stardict), linki pewnie są nawet tu na forum.
No i nie wiem, czy tak łatwo będzie znaleźć konwerter do quickDic, jako że autor tegoż znikł i wykasował swój projekt.
O, jest jakiś quickdic restored, ale już widzę że jest nowy 'lepszy' format, więc nie wiem czy zadziała na starych.
hint ode mnie: poszukaj słowników stardict i zainstaluj inny program który obsługuje je właśnie.
|
22 gru 2015 16:35:01 |
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 4 ] |
|