Problem z logowaniem się w Midiapolis App Store
Problem dotyczy aplikacji na czytniku inkBOOK Obsidian. Po zalogowaniu się w Midiapolis App Store, aplikacja po chwili wyłącza się i każdorazowa próba ponownego jej włączenia kończy się niepowodzeniem. Pokazuje się splashscreen, po czym aplikacją się zamyka. Aby uzyskać do niej dostęp, muszę wyczyścić dane aplikacji, lub usunąć konto z 'Ustawienia > Zarządzanie kontami' i nie próbować się ponownie logować. Chciałbym zapytać, czy ktoś jeszcze spotkał się z takim problemem. Być może to nieistotny szczegół, ale wolę wspomnieć: konto zakładałem z poziomu aplikacji Midiapolis App Store.
Kroki, jakie należy wykonać, aby odtworzyć problem:
1. Włączamy aplikację Midiapolis App Store,
2. Rozwijamy menu z lewej strony,
3. Przechodzimy w „Moje konto”,
4. Logujemy się,
5. Przeglądamy kilka zakładek (Top, Repozytorium, Aktualizacje…),
6. Wracamy na „Strona domowa”,
7. Aplikacja się wysypuje
Moim zdaniem wygląda to na błąd w samej aplikacji, ale
@MyMIDIA na Twitterze poinformowało mnie, że powinienem czytnik odesłać do serwisu, co wydaje mi się dość ekstremalnym rozwiązaniem w tej sytuacji. Zwłaszcza, że poza Midiapolis App Store wszystko działa bez zastrzeżeń.
A swoją drogą, czy ktokolwiek wie jakie (i czy w ogóle jakiekolwiek) możliwości daje logowanie się w Midiapolis App Store? Wydaje mi się, że dzięki temu można włączyć webinstall z Aptoide, ale czy niesie to za sobą jeszcze jakieś korzyści?