Tanio bezprzewodowa synchronizacja dla starszej osoby
Cześć,
Proszę o pomoc przy wybraniu czytnika dla mojej babci, jest to osoba w bardzo podeszłym wieku, dziwiąca się jak te dzieci mogą tak dotykać tych ekranów.
Warunek podstawowy to synchronizacja danych poprzez wifi. Czytnik będzie połączony do sieci a ja chciałbym wrzucać na niego książki zdalnie.
Wskazany język polski - chociaż uważam, że przy tak prostym uzytkowaniu angielski nie będzie problemem.
Prostota menu więc też jest ważna.
Raczej skłaniam się także do wersji z przyciskami a nie dotykowymi bo wiem, że dotykowa obsługa jest problematyczna dla niej - musi czuć coś pod palcem, jakiś opór.
6 cali bez podświetlenia, plus to dostepne okladki z wymiarem czytnika.
Żonie zakupiłem Kindle Classik 4 i jest bardzo zadowolona (nie wymieni się za nowego toucha czy Paperwhitea bo potrzebuje przycisków i koniec...), o takim też pomyślałem teraz, jednak nie jest dostępny nowy, używane są w miarę drogie (ok 230 zł) a widzę nie wiele drożej opcje nowych z polska gwarancją i PL menu. Ale znowu złe opinie, że jest tak prosty, że aż trudny do obsługi, albo mimo wifi trzeba wrzucać przez kabel.
Albo spytam tak, pwoiedzcie mi proszę, czy w tej cenie do tych ok 300 zł jest coś dorównującego Kindlowi z synchronizacją danych i nie dotykowego ?
Tanie bo do końca nie wiem jak się rozwiązanie przyjmie.
Dziękuję za Wasz czas.