|
Vortal •
Zarejestruj •
FAQ
• Zaloguj
|
|
|
Teraz jest 22 gru 2024 20:32:57
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 3 ] |
|
Paperwhite 1 i słownik Duden
Autor |
Wiadomość |
Użytkownik
eCzytnik: Kindle PW3
|
Paperwhite 1 i słownik Duden
Mam problem z zainstalowaniem standardowego słownika niemiecko-niemieckiego Duden w PPW1 (soft 5.6.1.1). Chodzi o słownik dostępny standardowo od Amazona: Duden Deutsches Universalwörterbuch.
Ze strony Amazona wybieram go i wysyłam na kindla. Słownik instaluje się na kindlu i widać go w kolekcji Słowniki (Dictionaries). Jednak nie jest dostępny w książkach mimo, że mają ustawiony język niemiecki (spr. w Calibre). Wchodząc w Ustawienia Device options / Language and Dictionaries / Dictionaries znajduję tylko dwa słowniki: angielski i francuski. Żadnego niemieckiego nie widać.
Co zrobić, żeby kindle go zobaczył?
Jarek
|
20 wrz 2015 11:48:21 |
|
|
Użytkownik
|
Re: Paperwhite 1 i słownik Duden
Rzecz w tym że jest to słownik dostępny "z przydziału" na każdym kocie kindlowym. Sam słownik można otworzyć na kindlu i widzi się kolejne hasła, więc raczej DRM nie ma. Problem występuje na kindlu żony - ja w ramach testu ściągnąłem ten słownik ze swojego konta na własny PW3 i na tych samych książkach u mnie wszystko jest OK.
No i nie wiem, o co chodzi.
Jarek
|
20 wrz 2015 14:54:46 |
|
|
Użytkownik
|
Re: Paperwhite 1 i słownik Duden
Najpierw wszedłem na konto Amazon z którym związany jest czytnik i wskazując słownik wybrałem opcję Deliver, czyli wysłałem go przez wifi. Nie zadziałało: słownik jest w kolekcji Dictionaries (i tam można go otworzyć) ale nie ma go na liście dostępnych słowników. Skasowałem więc słownik z czytnika i z tego samego konta pobrałem słownik na dysk w komputerze, dołączyłem kindla kablem usb i wgrałem słownik. Efekt ten sam. Ponieważ podczas pobierania należy wskazać, na który czytnik go pobieram zakładam, że pobieram właściwą wersję słownika.
Cały problem jest z czytnikiem żony. Przeprowadziłem tę samą procedurę na swoim PW3 (oczywiście już ze swojego konta) i z tą samą książką wszystko działa OK.
Wieczorem spróbuję z przywracaniem ustawień fabrycznych.
EDIT: Po przywróceniu ustawień fabrycznych problem zniknął. Dziękuję za pomoc.
|
22 wrz 2015 7:32:53 |
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 3 ] |
|