Teraz jest 24 lis 2024 8:03:32

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1387 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 93  Następna strona
Aktualnie czytane 
Autor Wiadomość
Użytkownik

Po dłuższej przerwie wróciłem do serii Koło Czasu Roberta Jordana - 7 Czara Wiatrów . Jak na razie nie żałuje :)

07 mar 2008 10:06:44
Polecam "Grę" Scott'a McBain-właśnie kończę. Książka trzyma w napięciu od początku do końca. Może polityczna intryga trochę wydaje się być naciągana, ale nie odbiega od innych podobnych książek.

07 mar 2008 10:19:59
Użytkownik

@muaddib2 - Nowa Europa juz jest po polsku, ale tylko DVD (na razie). Ale Palin jest wspanialym gawedziarzem, przeczytaj jego "Pamietniki 1969-1979", z lat kiedy krecil Monthy Pytona z kolegami, mozna naprawde zdrowo sie posmiac.
Aha - ogladalam New Europe i teraz czytam ksiazke - ksiazka jednak lepsza. Mnie powalil np. opis lotniska we Lwowie, albo ofiarowania owcy w Albanii :)

07 mar 2008 11:32:41
Użytkownik

A ja własnie skończyłem Dawida Copperfielda Charlesa Dickensa, troche w stylu Olivera Twista ale Twist był lepszy. Wpadła mi w ręce "Czarna magia w XX w", nigdy nie interesował mnie ten temat ale postanowiłem spróbować - zawiodłem się, bzdury o amuletach, talizmanach itp, totalna nuda - odłożyłem i jestem w trakcie "Diaboliady" Bułhakowa, zaczyna się w klimatach Mistrza i Małgorzaty więc może być ciekawie. Co do audiobooków to skończyłem słuchać "Raz w roku w Skiroławkach" Nienackiego, poprostu rewelacja, chyba najlepszy audiobook jaki słuchałem w życiu, a na dodatek lektorat Zdzisława Wardejna - Mistrzostwo!!!

07 mar 2008 11:33:17
Użytkownik

Idąc do pracy spacerkiem słucham angielską wersję "Harry Potter i więzień Azkabanu", dwa pierwsze tomy przesłuchałem w ciągu ostatnich 2 tygodni.
Z książką zapoznaję się poraz n-ty wiec nie muszę mówić, że mi się podoba.
W domku, oraz w komunikacji miejskiej czytam Cień wiatru - Carlos Ruiz Zafón.
Podchodzę do tej pozycji po raz 2, bo jak kiedyś zacząłem musiałem przerwać.
Oraz od czasu do czasu spojrzę w komórkę, gdzie zapoznaje się z pozycją "Świat jest pełen chętnych suk" Jacka Piekary.
Ciekawe opowiadania, warte polecenia.

07 mar 2008 12:02:38
Obecnie czytam po raz wtory "Piec lat kacetu". Choc musze przyznac, ze im wieckasz dostepnosc internetu, tym mniej czasu mam na czytanie .

07 mar 2008 19:36:38
Obecnie zglebiam tajniki Czynow Paksenarrion autorstwa Elizabeth Moon. Zglebiam to chyba jednak niedokladne okreslnie na pochlanianie owej trylogi po raz piaty ;-). Jezeli jeszcze nie czytaliscie to zdecydowanie polecam, gdyz jest to naprawde dobry kawalek fantasy.

07 mar 2008 19:49:33
Obecnie czytam Achaja tom 2 - po prostu się zakochałem w tej serii jej styl i zawiłości fabularne, wyraziści i najnormalniej ludzcy bohaterowie język nie stroniący od wulgaryzmów ale zastosowanych ze smakiem i w odpowiednich dawkach.

07 mar 2008 20:03:11
Czytam? Chmielewska, Pam Sykes, Thackeray, na nowo czwartą powieść Stephena Fry'a, Nowego Pielewina i przedwojenną ksiązkę kucharską. Naraz. A oprócz tego lektury obowiązkowe i nadobowiązkowe, kryteria jakości, logi, opisy aukcji, przy śniadaniu skład margaryny, komiksy internetowe <movie! kwarcowy paciorek!;-)>, reklamy sponsorów nad moim postem, ostrzeżenie na paczce papierosów...
Najgorsze, że z tego wszystkiego tylko Pielewin mi się nie podoba. Nie polecam nikomu. Strata czasu.

08 mar 2008 6:29:29
Użytkownik

"Diaboliada" Bułhakowa jakoś mi nie podpasowała, mimo że krótka to i tak nie skończyłem. Jakaś za bardzo zakręcona, podobna w stylu do Mistrza i Małgorzaty, która mi się bardzo podobała. Może nie jestem w nastroju na pokręcone akcje. W zamian zajołem się Marquezem "Rzecz o mych smutnych dziwkach" (tłumacz twierdzi że powinno być kurwach, ale z obawy na nagonkę na artystów za odważnych, przytacza przykład Nieznalskiej, w polskiej wersji ksiązki zdecydowano się na delikatny tytuł), zaczyna się ciekawie ale zobaczymy...

08 mar 2008 13:39:12
" Po drugiej stronie gwiazd" D. Drake dla miłośników space opery.

08 mar 2008 19:42:24
Archipelag Gułag jestem w trakcie 2 tomu z 3 :)

08 mar 2008 20:07:03
Użytkownik

W tej chwili na tapecie mam trzy książki Wilbura Smitha "Triumf słońca" jest to piąty to sagi rodu Ballantyneów, zbiór opowiadań Andrzeja Pilipiuka "Czerwona Gorączka" i "Heu-Heu czyli potwór" Henrego Ridera Haggarda.

08 mar 2008 20:25:19
Naomi Novik - Nefrytowy Tron
Stephen Erikson - Wicher smierci
Richard Morgan - Zbudzone Furie
Oldi - Droga miecza

Sama fantastyka :)

08 mar 2008 22:26:49
Użytkownik

A ja właśnie czytam sobie ,,Zieloną Milę" Stephena Kinga. Próbowałem też ,,Skazani na Shawshank" ale... Zupełnie mi się nie spodobało:(

08 mar 2008 23:32:02
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1387 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 93  Następna strona