Witam. Czy istnieje czytnik (w cenie do 500 zł) umożliwiający przeglądanie np. pliku pdf bez każdorazowego odświeżania ekranu wynikającego ze zmiany oglądanego/czytanego obszaru? Chodzi mi o funkcjonalność jaką można uzyskać w Nook'u Simple Touch (z modem "no refresh")
Re: Czytnik z opcją zablokowania odświeżania stron.
Nie miałem Nooka i nie do końca rozumiem o co Ci chodzi, ale w Tolino Vision 2 można wyłączyć odświeżanie podczas czytania. Ekran migocze (a więc pewnie odświeża) i tak przy włączaniu jakiegoś menu ale w książce nie. Sprawdzę jak to działa z PDFem.
micz napisał(a):
Witam. Czy istnieje czytnik (w cenie do 500 zł) umożliwiający przeglądanie np. pliku pdf bez każdorazowego odświeżania ekranu wynikającego ze zmiany oglądanego/czytanego obszaru? Chodzi mi o funkcjonalność jaką można uzyskać w Nook'u Simple Touch (z modem "no refresh")
A nie lepiej kupić po prostu takiego nooka za ok. połowę tej ceny? Nawet gdyby nie udało ci się go tak samo zrootować to pewnie efekt będzie o niebo lepszy niż na fabrycznych pdf readerach.
athame napisał(a):
Taka funkcjonalność istnieje w Kindle Voyage. To inna półka cenowa, ale sam FW jest wykorzystywany także w Paperwhite, więc tam powinno to działać podobnie.
Hmm a mógłbyś opisać jak uruchomić taką funkcję? Obecnie jestem w posiadaniu Kindla PW2