Re: Pocketbook 840 InkPad - puste strony
Puste strony to błąd w oprogramowaniu. Spróbuj zaktualizować czytnik do najnowszej wersji:
5.4.101.
Nie wiem, czy najnowsza wersja rozwiązuje problem pustych stron (nie używałem jej), ale spróbować nie zaszkodzi.
Osobiście używam starszej wersji oprogramowania, w której ten błąd nie występuje, a konkretniej chodzi o wersję:
4.4.1279.
EDYCJA: Linki pochodzą z oficjalnej strony PocketBooka, tyle że
w wersji ukraińskiej. Oprogramowanie zawiera wszystkie dostępne języki, w tym język polski!
Co do komfortowego czytania PDFów na InkPadzie - bardzo polecam program o nazwie
Briss. Uruchamiasz program, wskazujesz plik PDF (open -> load file), w pojawiającym się okienku można wpisać 1 lub dać cancel (chodzi o numer strony do osobnego traktowania), później możesz zostawić automatyczne przycinanie lub samemu coś ręcznie 'dopasować', a na koniec przycinasz marginesy (action -> crop PDF). Taki plik wgrywasz na czytnik i uruchamiasz jak każdą inną książkę. Program ten działa w mojej ocenie wprost rewelacyjnie. O automatycznym przycinaniu marginesów na czytniku zapomnij, bo działa to po prostu koszmarnie w większości wypadków. Za to większość plików, po obcięciu marginesów
Brissem, wygląda na czytniku niemal idealnie (tryb wyświetlania cała strona), a czcionka jest wystarczająco duża do komfortowego czytania. Od kiedy znalazłem ten program, zupełnie nie boję się książek w formacie PDF
. Próbowałem też inne programy, ale moim zdaniem żaden nie może się równać prostotą, szybkością i dokładnością w działaniu z
Brissem.