Re: Pocketbook 623 - problem z wyświetlaniem tekstu
Na moim PB622 też anomalii nie uświadczyłem, ale ponieważ męczył mnie ten brak możliwości dzielenia wyrazów (tj. brak opcji w menu czytnika), rzuciłem okiem na wnętrzności tego epuba i w CSS-ie znalazłem co następuje:
Jak sądzę pełna wersja może mieć podobnie. Proponuję więc prostą zamianę (np. w Sigil-u):
tj. zamiana text-align z "left" na "justify" oraz zamiana atrybutów typu "hyphens" z "none" na "auto". Zaraz idę zobaczyć jak to na czytniku wygląda
ADDENDUM:
Po powyższych poprawkach i zamianie języka z angielskiego na polski fragment wygląda nieźle. Tekst jest justowany i pojawiła się opcja łamania wyrazów w menu (domyślnie włączona). Samo łamanie wyrazów ... no cóż, jeśli przymknąć oko na ewidentne "skuchy" (np. łamanie imienia/nazwiska albo złe łamanie w przypadku wyrazów łączonych długimi myślnikami, jak "Sam-Wiesz-Kto") to raczej jest OK - nie widzę problemów takich jak opisane w pierwszym poście.
ADDENDUM2:
Hmm, wygląda na to, że Sigil zamienił większość HTML-owych znaków specjalnych na polskie literki w UTF-8, więc może to załatwiło problem?