i62HD angel glow - czy wymaga naprawy ???
Witam,
czy ktoś może mi podpowiedzieć co może znaczyć trzykrotne mrugnięcie błękitnej diody na przycisku "power" podczas próby ( nieudanej ) uruchomienia czytnika ?
Mam ten problem od jakichś 2 miesięcy - najpierw czytnik przestał reagować na próbę włączenia, no to go podładowałem kilkanaście godzin ... i nic. Pomogło dopiero zresetowanie urządzenia podłączonego do zasilania. Pomogło ale nie na długo, bo co któreś włączenie nie reaguje na przycisk "power" dopóki go (nieraz nawet bez podłączonego zasilania) nie zrestartuję.
Mam też spostrzeżenie, że po wielogodzinnym ładowaniu znak poziomu naładowania baterii (jak już udało mi się go za którymś razem wskrzesić po podłączeniu do sieci) wskazywał całkowite rozładowanie i dopiero ponowne wielogodzinne ładowanie zadziałało - zupełnie tak, jakby bateria nie miała pamięci ładowania i każde włączenie do sieci powoduje "wyczyszczenie" nawet naładowanej baterii i początek nowego ładowania ?!
Proszę o jakąś podpowiedź, czy to już czas zmienić bateię, czy może szwankuje płyta główna ? Najgorsze jest to, że jak już zdecydowałem się przesłać czytnik do serwisu - ten się opamiętał i chodził jak nowy (głupio byłoby, wysłać go w takim stanie do serwisu i upierać się, że jest zepsuty) i przez 2 tygodnie nic mu nie dolegało, aż do dziś ... znowu