Re: PB 624 vs Onyx StoriaHD
Czyli nie bierzesz pod uwagę czytnika z wbudowanym doświetleniem ?
Nie umiem na to pytanie odpowiedzieć, w okresie pół roku nie zauważyłem takiego zjawiska. (A czy Linux nie ma tak samo ?)
W/g mnie zarządzanie pamięci i sam Android w C65 jest bardzo dobry i stabilny. Prędzej mi się udało zdusić jakąś aplikację, którą system wywalał i działał dalej.
Minusem jest to, że wersja 2.3 jest dość stara i trzeba sprawdzać aplikacje, czy są zgodne z tą wersją Andrioda.
Tak. Dotyczy wszystkich słowników, można sprawdzać w kilku słownikach na raz.
Szybkość uruchamiania nie ma specjalnie przełożenia na szybkość działania. Np. Obecność karty SD z wieloma plikami wydłuża nieco czas włączania. Ja nigdy czytnika nie wyłączam.
Porównując szybkość działania obu czytników, jest ona porównywalna, choć PB wydawał mi się wolniejszy np. w poruszaniu się po opcjach.
W C65, po uruchomieniu jest ok. 300-340 MB wolnej pamięci RAM (w zależności, którego programu użyje się do sprawdzenia
)
Oba czytniki mają podobny stopień szarości tła. C65 ma ekran HD (wyższa rozdzielczość niż w PB), ulepszony Pearl - wydaje mi się, że czerń na ekranie C65 jest mocniejsza niż na PB.
Tak. Dystrybutor udziela takiej gwarancji na rok, niezależnie od sklepu w którym się kupi, jeśli w komplecie jest oryginalna karta gwarancyjna (Certyfikat jakości). Drugi rok gwarancji jest w normalnym trybie.
Na C65 da się wyświetlić prezentację (ale bez animacji), po zainstalowaniu któregoś z programów obsługujących prezentację, zgodnego z Androidem 2.3
Ja uznałem C65 za najlepszy czytnik w kategorii 6 cali bez światełka. Jak były do dostania w cenie ok. 300 zł to polecałem w ciemno. A teraz niestety cena wzrosła i w dodatku jest dość trudno go dostać (nie będzie już nowych dostaw, chyba że ArtaTech ma jeszcze jakieś zapasy).
Jak ogólnie działa czytnik, można poczytać w instrukcji:
http://onyx-ereader.pl/pl/instrukcje-androida więcej o funkcjonalności C65 w wątku:
http://forum.eksiazki.org/onyx-boox-f162/onyx-boox-t68-i-c65-tips-tricks-t14728.html