Re: BOOX C65S - aplikacje do epub
Po kolei:
Onyx Reader jest najwolniejszą z aplikacji na czytnik, omijam go z daleka jak tylko mogę (czasem jakiś pdf).
Zakładki kasuje się tak samo jak ustawia, czyli na stronie z zakładką robisz zakładkę i ona znika
FBReader niestety wywraca się w różnych sytuacjach - pomaga (na jakiś czas) wyczyszczenie danych aplikacji w: Ustawienia -> Rozszerzenie -> Ustawienia Aplikacji -> Zarządzaj aplikacjami -> Wszystkie -> FBReader -> Wyczyść dane (przepisałem ze Storii, powinno być tak samo).
CoolReader najlepiej zainstaluj z linku w innym wątku (wersja zintegrowana z czytnikami Onyx):
post113923.html#p113923W nim trzeba wybrać dobrą czcionkę (jeśli w czcionce są pl znaki to będą na ekranie) i ustawić reguły dzielenia wyrazów na polskie, a wersję dobrać sobie taką, która najlepiej działa.
Dla mnie najlepszą z aplikacji do czytania jest AlReaderEINK - możesz go pobrać bezpośrednio ze strony autora - link jest w wątku:
programy-i-dodatki-f175/alreader-w-jezyku-polskim-t14087.htmlW nim są i zakładki, i przypisy u dołu ekranu, i pełna konfigurowalność