|
Vortal •
Zarejestruj •
FAQ
• Zaloguj
|
|
|
Teraz jest 27 lis 2024 9:50:13
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 4 ] |
|
Kindle Classic a Facebook - przestało działać.
Autor |
Wiadomość |
Użytkownik
eCzytnik: Kindle Paperwhite
|
Kindle Classic a Facebook - przestało działać.
Jakież było moje zdziwienie, gdy dzisiaj przy próbie wyrzucenia na FB cytatu z czytane przeze mnie książki najpierw zostałem poinformowany, że nie mój czytnik nie jest połączony z żadnym serwisem społecznościowym a w kolejnym kroku przy próbie dokonania tego, że "Web Browser is unable to establish a secure connection with this web site". Oczywiście czytnik był połączony z moim kontem FB od nowości, czyli już półtora roku i wszystko działało bez problemu. Przynajmniej jakiś czas temu bo - przyznam się - dawno z funkcji dzielenia się cytatami na FB nie korzystałem. Obecnie przy próbie połączenia czytnika z kontem FB dostaje powyższy komunikat. Czy ktoś z forumowiczów spotkał się z tym i umie to zwalczyć? Ewentualnie może ktoś ma podobnie? W moim przypadku chodzi o szarego Kindle Classic, że standardowym firmware w najnowszej wersji.
Wytaptalkowane na notatniku
|
25 lis 2014 15:47:17 |
|
|
SwiatCzytnikow.pl
eCzytnik: kindle, onyx, nook, kobo, pb, ipad
|
Re: Kindle Classic a Facebook - przestało działać.
Parę tygodni temu ktoś mnie o to pytał, sprawdziłem na Keyboardzie - tak samo. Prawdopodobnie chodzi o to, że Facebook wymusza bezpieczne połączenie i stosuje protokół którego starsze Kindle nie znają.
_________________ http://swiatczytnikow.pl (dawniej: Świat Kindle) http://ebooki.swiatczytnikow.pl - (prawie) wszystkie polskie e-booki w jednym miejscu, czyli porównywarka ofert księgarni.
|
25 lis 2014 18:50:56 |
|
|
Użytkownik
|
No to kicha... Obawiam się, że na aktualizację w tak starym czytniku nie ma co liczyć :-/
|
26 lis 2014 9:58:27 |
|
|
Użytkownik
|
No to oficjalnie już się da. Trzeba to zrobić z poziomu PC i swojego konta Kindle.
|
02 mar 2015 16:37:50 |
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 4 ] |
|